FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Campania Națională de Educație Digitală

15 Martie – 15 Aprilie 2021

Campania Națională de Educație Digitală, ediția 2021 (denumită în trecut Hai pe Net!) este versiunea localizată în România a campaniei europene ALL DIGITAL Week și este  coordonată de Fundația EOS și Coaliția pentru Educație Digitală împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania. ALL DIGITAL Week este o campanie anuală de educație și incluziune digitală inițiată la nivel european de către organizația ALL DIGITAL.

Toate organizațiile, școlile, bibliotecile și instituțiile care doresc să ia parte în campanie sunt invitate să folosească cele două butoane de mai jos pentru a se înregistra ca parteneri și pentru a înscrie evenimentele lor pe harta europeană a evenimentelor.

ÎNREGISTRARE EVENIMENTE PE HARTA EUROPEANĂ

Campania națională de educație digitală 2021 (#CNED21) susține în mod direct în acest an realizarea activităților expuse mai jos. Partenerii CNED21 pot alege să organizeze orice alte activități de incluziune digitală pentru a marca educație și incluziunea digitală în România!

MyDigiSkills – evaluați-vă competențele digitale!

În acest an, partenerii interesați vor putea încuraja beneficiarii să își auto-evalueze nivelul de competențe digitale folosind un instrument nou dezvoltat de Comisia Europeană (Joint Research Centre) și All Digital. Acesta nu este un test, ci mai degrabă un instrument care va reflecta nivelul competențelor digitale ale unei persoane conform cadrului european de competențe digitale DigComp.

Accesați formularul de auto-evaluare pe mydigitalskills.eu/ro.

Premiul aferent acestei categorii este:

 • PREMIUL pentru cea mai bună promovare a resursei de auto-evaluare pe canalele de social media (pe baza folosirii hashtag-ului #CNED21)

Curs online gratuit IC3 – Internet și Competențe TIC de bază

Fundația EOS în parteneriat cu Certipro Education au dezvoltat un curs online gratuit destinat celor care doresc să dobândească competențe digitale de bază. Cursul este gratuit, este recomandat oricui dorește să-și dezvolte competențele TIC de bază și conține 17 lecții structurate conform celor 3 module ale cursului:

 • M1 – Bazele utilizării calculatorului
 • M2 – Aplicații Cheie
 • M3 – Activități online

Accesați cursul online gratuit  Accesați un scurt ghid de înregistrare la curs

Premiile aferente acestei categorii sunt:

 • PREMIUL pentru cel mai mare număr de participanți la cursul IC3 (pe baza unui tabel nominal)
 • PREMIUL pentru cea mai bună promovare a cursului IC3 pe canalele de social media (pe baza folosirii hashtag-ului #CNED21)

Curs gratuit online pentru cadre didactice: Proiectarea Învățării în Secolul 21

Pentru a veni în sprijinul profesorilor din România, Microsoft, Fundația EOS și Certipro Education au realizat un curs online gratuit și un ghid metodologic – Proiectarea Învățării în Secolul 21 (PIS-21) – care să ghideze cadrele didactice în identificarea și exploatarea oportunităților de învățare care formează competențele secolului 21 prin utilizarea tehnologiei digitale. Ghidul metodologic descrie șase criterii pentru învățarea în secolul 21, acestea reprezentând competențe importante de care ar trebui să țină cont profesorii atunci când proiectează activități de învățare folosind tehnologia digitală. Aceste criterii extrem de importante sunt:

 • Colaborarea
 • Abilitățile de comunicare
 • Construirea cunoștințelor
 • Rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea
 • Folosirea TIC pentru învățare
 • Autoreglarea învățării

Accesați cursul online gratuit  Accesați un scurt ghid de înregistrare la curs

Premiile aferente acestei categorii sunt:

 • PREMIUL pentru cel mai mare număr de participanți la cursul PIS-21 (pe baza unui tabel nominal)
 • PREMIUL pentru cea mai bună promovare a cursului PIS-21 pe canalele de social media (pe baza folosirii hashtag-ului #CNED21)

Programare creativă prin Minecraft Education Edition

Parcurgeți tutorialele disponibile pentru Minecraft cu elevii dvs. Aveți acces la câteva tutoriale simple pentru începători aici: https://education.minecraft.net/. Parcurgeți cu elevii dvs. aceste tutoriale astfel încât chiar și elevii care nu au dezvoltat cod până acum să înțeleagă într-un mod creativ cum pot să creeze în viitor propriile produse.

Premiile aferente acestei categorii sunt:

 • PREMIUL pentru cea mai interesantă fotografie surprinsă în timpul unui eveniment de coding Minecraft Education Edition (transmisă prin email la adresa office@eos.ro)
 • PREMIUL pentru cea mai bună promovare a activității Minecraft Education Edition în mass-media și pe canalele de social media (validată pe baza documentelor și a link-urilor furnizate)

Programare cu Micro:biti

Parcurgeți tutorialele disponibile pentru Micro:biți cu elevii dvs. Aveți acces la câteva tutoriale simple pentru începători aici: https://makecode.microbit.org/. Parcurgeți cu elevii dvs. aceste tutoriale astfel încât chiar și elevii care nu au dezvoltat cod până acum să înțeleagă într-un mod creativ cum pot să creeze în viitor propriile produse.

Premiile aferente acestei categorii sunt:

 • PREMIUL pentru cea mai interesantă fotografie surprinsă în timpul unui eveniment de coding cu Micro:biți realizată de un partener CNED21 (transmisă prin email la adresa office@eos.ro)
 • PREMIUL pentru cea mai bună promovare a activității de coding cu Micro:biți în mass-media și pe canalele de social media (validată pe baza documentelor și a link-urilor furnizate)           

IMPORTANT!

 • Postați activitățile pe care planificați să le organizați aici: http://alldigitalweek.eu/events/.
 • Vă încurajăm să încărcați TOATE articolele, fotografiile și materialele video din timpul campaniei pe platforma de incluziune digitală unite-it.eu.
 • Folosiți hashtag-urile campaniei din acest an atunci când postați orice fel de materiale pe canalele de social media: #CNED21 #AllDigitalWeek2021
 • Pentru orice întrebări privind campania, vă invităm să ne contactați la adresa de email office@eos.ro.