FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

EOS DIGITAL ACADEMY

Platforma ta pentru învățare, certificare și angajare. 

Sprijinim persoanele afectate de pandemia COVID-19 să dobândească competențe digitale necesare care să le permită să își păstreze locul de muncă actual sau să aplice pentru alte locuri de muncă.

Încă din toamna anului 2020, Fundația EOS în colaborare cu Microsoft au răspuns acestor provocări prin crearea unui punct unic de acces la resurse online de dezvoltare a competențelor digitale – EOS Digital Academy – o platformă dedicată celor care nu au competențe digitale și doresc să facă primii pași în utilizarea tehnologiei, dar și celor care doresc să înceapă o carieră în sectorul digital. Până în prezent, peste 5.000 de utilizatori au utilizat resursele puse la dispoziție gratuit prin acest program.

Pentru că pandemia este departe de a se fi terminat și pentru că impactul asupra oamenilor este poate chiar mai mare, Fundația EOS și Microsoft vor continua și în anul 2022 programele de suport pentru persoanele care au nevoie de competențe digitale pentru a-și păstra locul de muncă sau persoanele care se află în prezent în șomaj și au nevoie de abilități digitale pentru a putea obține un loc de muncă în contextul actual.

Resursele puse la dispoziția beneficiarilor vor include o ofertă mai largă de cursuri, un nou instrument de evaluare a competențelor digitale, cursuri cu instructor și oportunități de certificare a competențelor beneficiarilor. Mai mult, EOS Digital Academy va sprijini beneficiarii în procesul de angajare printr-un program de mentorat activ care se va focaliza pe activități de identificare a unor joburi potrivite, scrierea unui CV și pregătire pentru interviuri.

EOS Digital Academy – Platforma ta pentru învățare, certificare și angajare în locuri de muncă din sectorul digital: www.eosdigitalacademy.ro   

De ce competențe digitale? De ce acum?

COVID-19 a produs o criză economică globală, forțând zeci de milioane de oameni din întreaga lume să intre în șomaj. Unele dintre locurile de muncă pierdute nu vor fi reînființate sau cel puțin nu suficient de repede pentru a satisface cererea. Cele care sunt reînființate vor fi diferite și vor necesita mai multe competențe digitale, pe măsură ce firmele se străduiesc să schimbe modul în care își desfășoară activitatea pentru a face față pandemiei și pentru a-și reveni. Alte locuri de muncă vor deveni compatibile cu tehnologia, solicitând persoanelor în căutarea unui loc de muncă să aibă un anumit nivel de alfabetizare digitală pentru a le putea ocupa cu succes.

În lumea post-COVID, toți oamenii – în special cei din domeniile cele mai afectate și din cele mai vulnerabile comunități – vor trebui să învețe noi deprinderi pentru a face parte din forța de muncă pregătită pentru roluri tehnice și compatibile cu tehnologia.

De aceea, Microsoft s-a angajat să ajute 25 de milioane de persoane din întreaga lume care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei COVID-19 să caute noi locuri de muncă într-o economie cu un caracter digital tot mai accentuat.

Este momentul să ne intensificăm eforturile!

Microsoft s-a angajat de foarte mulți ani să contribuie la reducerea deficitului de competențe, dar acum este momentul accelerării eforturilor și construirii de parteneriate care să ajute persoanele din întreaga lume aflate în căutarea unui loc de muncă să se recalifice și să reintre în câmpul muncii.

Împreună, ne putem asigura că persoanele care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei COVID-19 au competențele de care au nevoie pentru a putea ocupa locuri de muncă actuale și de viitor.

Resurse disponibile pentru a vă ajuta să accesați locuri de muncă digitale

1) Dobândirea competențelor pentru locuri de muncă foarte căutate

Obțineți acces gratuit la conținutul educațional pus la dispoziție de LinkedIn Learning și Microsoft Learn prin programul EOS DIGITAL ACADEMY, începând cu competențe digitale de bază până la competențe avansate necesare în joburile tehnice. LinkedIn Learning pune la dispoziție gratuit o bibliotecă ce include planuri de învățare de înaltă calitate pentru a vă ajuta să dobândiți competențe pentru locuri de muncă cum ar fi Reprezentant comercial, Manager de proiect, Analist de date sau Dezvoltator software. Microsoft Learn vă oferă acces gratuit la o platformă online care vă ajută să vă familiarizați cu tehnologia și produsele Microsoft. Această platformă oferă conținut interactiv, care poate fi accesat și parcurs în ritmul stabilit de dumneavoastră, pentru a vă ajuta să dobândiți competențe de bază sau de specialitate. În acest fel veți putea obține o certificare Microsoft recunoscută internațional, veți putea include un credențial în CV-ul vostru și vă veți putea diferenția pe piața muncii.

2) Obținerea unei certificări care să dovedească că dețineți competențele necesare

În plus față de urmărirea conținutului de învățare, aveți posibilitatea de a obține, gratuit, o certificare Microsoft recunoscută în domeniul tech. Această certificare arată angajatorilor că dispuneți de competențele necesare pentru posturi precum Dezvoltator de software, Analist de date și Administrator IT. Aceste posturi sunt extrem de căutate astăzi și, odată cu intensificarea transformării digitale în economia post-COVID, se așteaptă ca această cerere să crească în continuare. Un examen de certificare care ar costa în mod obișnuit 100 USD sau mai mult, este pus la dispoziție gratuit prin intermediul EOS DIGITAL ACADEMY pentru toți cei care urmează cursurile puse la dispoziție prin proiectul EOS DIGITAL ACADEMY.

3) Pregătirea pentru angajare

EOS DIGITAL ACADEMY vă oferă acces la o serie de resurse, incluzându-le pe cele din portofoliul Microsoft și LinkedIn. Acestea vă pregătesc pentru căutarea și aplicarea la noi locuri de muncă. Prin accesul la aceste instrumente puteți câștiga încrederea și know-how-ul de care aveți nevoie pentru a transforma noile competențe digitale în oportunități.

Pe lângă accesul gratuit la resurse, EOS DIGITAL ACADEMY propune participanților în program o serie de sesiuni de mentorat în care instrumentele vor fi prezentate și explicate tuturor celor interesați. Mentorii noștri se vor asigura că prin participarea în program nu veți dobândi doar noi competențe și validarea acestora, ci veți fi pregătiți 100% pentru procesul de angajare într-un loc de muncă digital.

Vizitați eosdigitalacademy.ro

EOS DIGITAL ACADEMY  |  Conectat. Calificat. Angajat.