FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Concursul Național de Minecraft pentru Educație 2023

A 5-a ediție a Concursului național de Minecraft încurajează elevii să-și testeze potențialul creativ pentru a construi o casă „off-the-grid” / autosustenabilă.

Beneficiile învățării prin joc sunt clare, iar elevii pot deja să învețe programare creativă în timpul orelor de curs de la școală. Acum, programarea creativă prin jocuri poate prinde viață și într-un context real: cel în care elevii vor crea o casă autosustenabilă ce va fi proiectată și realizată individual în Minecraft Education !

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Concursul Național de Minecraft pentru Educație provoacă tânăra generație să imagineze și să realizeze o casă autosustenabilă, independentă de serviciile publice de electricitate, gaz, apă, canalizare și salubritate. Trebuie implementate metode „verzi” pentru obținerea energiei și a apei potabile precum și pentru gestionarea deșeurilor și a apei reziduale. Casa trebuie să fie una pasivă cu elemente de valorificare a luminii solare în timpul lunilor de iarnă și umbrire în lunile de vară. Toate soluțiile alese trebuie să fie vizibile în construcția casei și/sau anexelor.

Competiția se desfășoară pe două secțiuni: gimnaziu (clasele V-VIII) și liceu (clasele IX-XII). Juriul va fi format dintr-o echipă multidisciplinară de experți în domeniile de educație, IT, design și societate civilă. Înscrierea concurenților la competiția națională de Minecraft Education 2023, se va efectua online prin completarea corectă și completă a acestui formular de înscriere de către profesorii coordonatori. Se va completa câte un formular de înscriere pentru fiecare elev participant.

Concursul Național de Minecraft pentru Educație este organizat în România de Fundația EOS și Microsoft Romania în contextul programului Școala Parteneră Microsoft 2023.

Ghidul complet al Concursului Național de Minecraft pentru Educație 2023 poate fi descărcat de la link-ul de mai jos.

Regulamentul competiției Minecraft 2023