Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, femeile continuă să fie subreprezentate în educația STEM și carierele tehnologice. Proiectul Women4IT – o inițiativă finanțată de Fondul de granturi SEE și Norvegia pentru ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor – este aici pentru a schimba acest lucru.

 

Women4IT își propune să împuternicească femeile tinere din întreaga Europă pentru a deveni parte a economiei digitale. Oferind formare complet finanțată, adaptată individual pentru competențe digitale, care reflectă nevoile actuale ale pieței, aspirăm să dotăm femeile cu un set de competențe digitale solicitate pe piața muncii în Europa, și cu îndrumări pentru angajare, toate pentru a le impulsiona atât avansarea în carieră, cât și independența economică.

Pentru că proiectul se apropie cu pași repezi de final, vrem să menționăm că printre mulți factori care contribuie, colaborarea cu angajatorii din alte 6 țări europene a fost de neprețuită pentru succesul Women4IT în ultimii 3 ani. Pe măsură ce ne încheiem eforturile inițiale de pilotare, sperăm să vă împărtășim experiența noastră.

Așadar, în 28 octombrie 2021, împreună cu DIGITAL EUROPE si LIKTA, liderii proiectului, am organizat un webinar dedicat tuturor celor interesați de modalitățile de a implica angajatorii în construirea abilităților tehnice ale viitorilor angajați.

În timpul evenimentului, am împărtășit abordarea noastră de a informa și implica angajatorii încă de la lansarea proiectului, am prezentat instrumentele pe care le-am dezvoltat în acest scop și am discutat despre ceea ce am învățat în acest proces.

În partea interactivă a evenimentului, am lucrat împreună pentru a explora cum să facem ca inițiative precum Women4IT să aibă și mai mult impact în viitor. Am vorbit despre cum putem face implicarea angajatorilor eficientă, iar pentru că sprijinirea competențelor și inițiativelor de angajare poate beneficia foarte mult companiilor, am făcut un mic brainstorming, unde invitații prezenți au împărtășit cu noi modalități de a-i ajuta pe angajatori să se implice în proiecte educaționale, și am schimbat păreri despre implicarea de succes a angajatorilor din Europa în proiecte similare, despre stimularea abilităților digitale și a angajabilității în societate și obținerea de sprijin din partea companiilor.

 

Agenda evenimentului a fost următoarea:

15:00-15:05 – Întâmpinare și cuvânt de deschidere

15:05-15:20 – Introducere în Women4IT: scopul proiectului, realizările și instrumentele cheie dezvoltate

15:20-15:40 – Prezentare: Lucrul cu angajatorii în Women4IT (cu întrebări și răspunsuri)

15:40-16:20 – Sesiune interactivă: Cum poți implica mai bine angajatorii în inițiativele tale? Cum poate fi folosit Ghidul de Carieră Women4IT de către alte organizații?

16:20-16:30 – Cuvânt de încheiere