FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

EOS Digital Academy: Extindem oferta de cursuri de educație digitală și în 2022

Ritmul dinamic al schimbărilor generate de COVID-19, în mod special pe piaţa muncii (extinderea sectorului TIC; creştere cererii de ingineri şi analişti de date, etc) şi în peisajul tehnologic (AI, big data, cloud), trasează noi așteptări faţă de sistemele educaţionale din întreaga lume. România se confruntă cu un decalaj pronunțat între competențele necesare în domeniul IT şi nivelul scăzut de alfabetizare digitală. Acest dezavantaj exclude mulţi oameni din  societatea și economia digitală, reducând accesul acestora la serviciile publice şi sociale.

Încă din toamna anului 2020, Fundația EOS în colaborare cu Microsoft au răspuns acestor provocări prin crearea unui punct unic de acces la resurse online de dezvoltare a competențelor digitale – EOS Digital Academy – o platformă dedicată celor care nu au competențe digitale și doresc să facă primii pași în utilizarea tehnologiei, dar și celor care doresc să înceapă o carieră în sectorul digital. Până în prezent, peste 3.000 de utilizatori au utilizat resursele puse la dispoziție gratuit prin acest program.

Pentru că pandemia este departe de a se fi terminat și pentru că impactul asupra oamenilor este poate chiar mai mare, Fundația EOS și Microsoft vor continua și în anul 2022 programele de suport pentru persoanele care au nevoie de competențe digitale pentru a-și păstra locul de muncă sau persoanele care se află în prezent în șomaj și au nevoie de abilități digitale pentru a putea obține un loc de muncă în contextul actual.

Noi lucrăm de peste 20 de ani în domeniul alfabetizării și educației digitale în România și avem ca obiectiv organizațional strategic să contribuim la reducerea deficitului de competențe. Odată cu pandemia COVID-19 am resimțit mai mult ca niciodată nevoia accelerării eforturilor și construirii de parteneriate durabile care să ajute oamenii cu dezvoltarea competențelor digitale, cu identificarea unui loc de muncă, cu recalificarea sau re-inserția pe piața muncii. Microsoft Romania s-a dovedit unul din partenerii noștri de cursă lungă cu care ne bucurăm să aducem programele globale ale Microsoft în beneficiul celor care au nevoie

 spune Laurențiu Bunescu, Directorul de Programe de Educație Digitală de la Fundația EOS.

Resursele puse la dispoziția beneficiarilor vor include începând din luna decembrie 2022 o ofertă mai largă de cursuri, un nou instrument de evaluare a competențelor digitale, cursuri cu instructor și oportunități de certificare a competențelor beneficiarilor. Mai mult, EOS Digital Academy va sprijini beneficiarii în procesul de angajare printr-un program de mentorat activ care se va focaliza pe activități de identificare a unor joburi potrivite, scrierea unui CV și pregătire pentru interviuri.

EOS Digital Academy – Platforma ta pentru învățare, certificare și angajare în locuri de muncă din sectorul digital: www.eosdigitalacademy.ro