FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #2 Women4IT – Povestea Teodorei în IT și Inteligență Artificială

www.women4it.eu
www.women4it.eu

Așa cum vă spuneam, împărtășim cu voi povești inspiraționale și de succes din comunitatea noastră de femei în IT.

Povestea pe care am ales sa o promovăm în luna Mai, este despre acele tinere care datorită urmării cursurilor Women4IT au dobândit aptitudinile necesare începerii unei cariere în domeniul digital.

Teodora Știrbăț -absolventă a cursului Tester Software WOMEN4IT
Teodora Știrbăț -absolventă a cursului Tester Software WOMEN4IT

Teodora este alt exemplu de bună practică în acest sens și ne mândrim cu ea, penru că în timp ce urma cursul de Testare Software susținut de cei de la IT School, a aplicat sși a castigat o bursă de internship la Parlamentul European pe tema Politici în Inteligența Artificială.

Teodora Știrbăț este absolventă a Universității Leiden, având un Master în Științe Politice.

Absolventele grupei Tester Software 2 WOMEN4IT
Absolventele grupei Tester Software 2 WOMEN4IT

Am întrebat-o ce a determinat-o să se înscrie la cursul de Testare Software, organizat de Fundația EOS, în cadrul proiectului Women4IT?

M-am decis să urmez acest curs pentru că mi-am dat seama după terminarea studiilor universitare – eu specializându-mă în științe politice –  că am nevoie și de o parte tehnică.

Iar aceste abilități de testare mă vor ajuta să pun cap la cap nu numai procesele de decizie în științele politice și în celelalte domenii care mă interesează, dar pot să și dovedesc abilitățile mele tehnice de a avea o specialitate multidisciplinară.

Ce ai învățat la cursul de Testare Software? 

Am descoperit că există mai multe tipuri de testare și testarea care mi se potrivește cel mai bine este testarea de securitate.

Având în vedere că sunt interesată de securitate cibernetică, cred că toate aceste baze de testare de la curs, le voi putea folosi în crearea unor teste sau a unor proiecte care să sprijine anumite companii, să sprijine capacitatea lor de a fi sigure din punct de vedere cibernetic.

Consideri că ai crescut profesional? 

Mi-am dezvoltat cu adevărat capacitățile tehnice. De estimare, de completare a taskurilor, de prioritizare. Dar in același timp m-am bucurat că am avut suport profesional în ceea ce privește scrierea unui CV sau pregătirea pentru un interviu…

Ai recomanda cursul cuiva? 

O da! Aș recomanda cursul mai ales prietenilor mei din facultate. Mai ales colegelor mele, care s-au confruntat de multe ori cu obstacole și care prin acest curs chiar ar fi încurajate, chiar ar fi susținute și moral, și tehnic, și profesional – care s-au confruntat cu aceeași problemă: au avut o bază foarte bună teoretică, însă nu au avut niciodată ocazia de a-și exersa abilitățile tehnice sau de a înțelege cu adevărat ce se întâmplă în spatele unui domeniu ca testing sau web development.

Care a fost experiența în relație cu Fundația EOS?

Experiența la curs mi-a întrecut așteptările. M-am simțit foarte confortabil cu colegele și cu instructoarea mea. 

Cursurile au decurs foarte plăcut. Pur și simplu am simțit sprijinul și ajutorul nu numai tehnic, dar și emoțional și profesional și de la colege și de la instructori, astfel încât este mediul perfect în care poți să înveți, să te dezvolți și să ajungi într-un punct de care și să fi fericit.

Puteti urmari si un interviu video cu ea aici: https://www.youtube.com/watch?v=PbRxy99Wo8c&t=117s