FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #1 Women4IT – Introducerea Dianei în lumea IT

www.women4it.eu
www.women4it.eu

Pentru că e important să recunoaștem eforturile femeilor din domeniul digital, și pentru că ne dorim să creștem comunitatea #womenintech cât mai mult, ne-am gândit să începem să vă prezentăm o serie de exemple de bune practici, inspirate din poveștile unor tinere care deja activează în domeniul IT, sau care fac asta datorită cursurilor WOMEN4IT, pilotate în România începând din 2018.

Urmăriți pagina noastră de știri și veți avea ocazia să citiți periodic povești ale unor tinere care și-au croit drumul în lumea IT.

Așadar, mai jos vă prezentăm povestea Dianei Mladin, una dintre cursantele WOMEN4IT care a absolvit de curând cursul de Junior Web Development, organizat de Fundația EOS, în colaborare cu IT School.

Este o poveste inspirațională, în care suntem siguri că se regăsesc tinerele aflate în situații asemănătoare, care își caută direcția în lumea IT.

Totodată, este un exemplu de bună practică, rezultat al eforturilor Dianei și a întregii echipe WOMEN4IT! 😊

Diana Mladin- absolventă a cursului Jr Web Developer WOMEN4IT
Diana Mladin- absolventă a cursului Jr Web Developer WOMEN4IT

“În urmă cu un an și jumătate de zile, după ultimul loc de muncă, am început demersul de a face o reconversie profesională. După ce am terminat facultatea, nu am știut în ce direcție sa o iau, motiv pentru care am avut diverse experiențe profesionale. Îmi doream atât de mult să-mi aleg calea profesională și nu alții sa o aleagă pentru mine. Din dorința asta s-a născut călătoria mea în domeniul Web Development.

Începutul a fost foarte greu, deoarece nici la facultate și nici la liceu, nu am urmărit un profil tehnic. După o scurtă vreme de studiu individual, am întâmpinat multe dificultăți în înțelegerea conceptelor de informatică și am realizat că am nevoie de ajutor și îndrumare. La scurt timp după, am avut norocul să aflu că se fac înscrieri pentru cursul Women4IT, cursuri susținute de IT School cu tema Web Development. După ce am aplicat, am avut interviul și spre fericirea mea am fost acceptată!

Au urmat 6 luni frumoase, în care am avut privilegiul să o am ca și trainer pe Roxana Popescu pe partea de web development și ca mentori pe Nicu Zegheanu, din partea Fundației EOS România, și pe Cătălin Ciobanu din partea IT School, pe partea de construire a CV-ului și aplicare la joburi plus interviu.

Roxana m-a învățat, practic, cum să învăț și mi-a oferit tot suportul necesar de care aveam nevoie ca să-mi iau avânt în direcția programării. Dacă aveam nevoie de ajutor, indiferent de zi și de oră, ea mereu ne-a ajutat cu mare drag și promptitudine. Primeam teme în care să aplicăm practic toată informația predată la curs, și deseori ajungeam să stau până noaptea târziu ca să asimilez ceea ce mi-a fost predat și să duc la îndeplinire exercitiile respective. Atât de distractive și stimulative erau temele date de Roxana!

Absolvente în grupa Jr. Web Developer WOMEN4IT
Absolvente în grupa Jr. Web Developer WOMEN4IT

Dacă în urmă cu un an de zile nu reușeam sa obțin un interviu, acum, cu ajutorul și asistența lui Nicu, mi-am pus CV-ul la punct și am învățat să scot în evidență punctele forte. Profilul meu profesional a început să primească mai multă atenție din partea recrutorilor și astfel, ofertele nu au întârziat să apară. La fel ca și Roxana, Nicu a avut disponibilitate pentru noi și am putut apela la el oricând.

Chiar înainte cu o săptămâna de a se termina cursul, m-a informat iubitul meu că la locul lui de muncă se fac internship-uri pe web development. Nu am ezitat și am aplicat, iar după câteva zile am fost contactată pentru un interviu. În urma interviului, am fost acceptată, ceea ce a fost o realizare foarte mare pentru mine și a desemnat un nou capitol din viața mea. Acum fac un internship la Victory Square Partners .

Sunt recunoscătoare că am avut oportunitatea să fac parte din acest grup minunat și că am primit ajutorul din partea echipei Women4IT și IT SchoolSingură nu aș fi reușit să ajung în punctul în care sunt astăzi! Ambientul și atmosfera creată la curs, mi-au oferit ceea ce aveam nevoie ca să reușesc în reconversia mea profesională.”

Urmăriți secțiunea de Știri de pe site-ul nostru pentru mai multe povești!