Fundația EOS România a organizat în data de 07 Aprilie 2021, webinar-ul intitulat “Competențe STEAM pentru cadre didactice”. Acest webinar a fost adresat cadrelor didactice care are sunt implicate în activități STE(A)M de predare la clasă sau profesorilor care doresc să se familiarizeze cu modalitatea de integrare a activităților STE(A)M în procesul de predare.

Webinar-ul a fost organizat în cadrul proiectului STEAMonEdu (https://steamonedu.eu/) și pe parcursul acestuia a fost prezentată structura cursului MOOC care va fi lansat în luna mai 2021 de către consorțiul proiectului STEAMonEdu. Cu această ocazie, cadrele didactice interesate să urmeze acest curs MOOC au putut să își exprime interesul de a de a se înscrie la curs și au aflat mai multe detalii cu privire la calendarul sesiunilor de formare.

Acest webinar a fost organizat utilizând aplicația Microsoft Teams și s-a bucurat de participarea unui număr de peste 300 de cadre didactice.

Ce este STE(A)M?

STE(A)M este prescurtarea de la Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică. Deși pare o compilație de cinci discipline academice, este de fapt o abordare educațională a predării și învățării subiectelor STEM prin arte. Practic, integrează în mod intenționat studiile academice cu disciplinele de artă, de exemplu, artă vizuală, dans, muzică și teatru.

Pentru a afla mai multe detalii cu privire la conținutul furnizat în timpul webinar-ului, vă rugăm să accesați înregistrarea webinar-ului și prezentările celor doi speakeri care se regăsesc mai jos:

Resurse webinar