FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Alăturați-vă noii clase de experți Microsoft Innovative Educator

Sunteți un cadru didactic aflat în căutarea unor noi modalități de a vă perfecționa profesional și de a vă implica elevii în activitățile la clasă? Sunteți interesat să relaționați cu o comunitate globală a profesorilor inovatori Microsoft, doriți să învățați noi modalități de inovare cu ajutorul instrumentelor tehnologice și să împărtășiți cele mai bune practici în educație? Dacă da, atunci ne-am bucura să vă alăturați programului Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert. Programul internațional Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert a fost creat pentru a vă ajuta să învățați, să vă dezvoltați și să relaționați cu alte cadre didactice din lume.

Suntem în căutarea unor profesori care sunt pasionați de predare și de învățare, care inspiră elevii cu o gândire creativă și cărora le place să lucreze colaborativ. Experții MIE au acces gratuit la oportunități de dezvoltare profesională și de carieră, precum și la programe de certificare. Aceștia își împărtășesc cunoștințele, asumându-și rolul principal în cadrul sesiunilor de formare desfășurate la nivel regional, susținând prezentări la conferințe, scriind articole pe bloguri, implicându-se în platforme sociale și multe altele. Ingenioși și cu spirit antreprenorial, aceștia acceptă cu plăcere rolul de agent al schimbării și se străduiesc să atingă excelența în educație, folosind tehnologiile Microsoft și practici de predare inovatoare.

În calitate de Școală Parteneră Microsoft în România, cu siguranță aveți colegi care doresc să se alăture acestei comunități educaționale complexe și interesante.  Încurajăm toate cadrele didactice din Școlile Partenere Microsoft care folosesc tehnologia în predare să adere la programul global Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert. Vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a pregăti candidaturile pentru anul academic 2021-2022.

Pasul 1:

Verificați dacă v-ați înscris în Microsoft Educator Center și dacă v-ați completat profilul. Este necesar să descărcați foaia dvs. matricolă, să o asociați cu o adresă care poate fi partajată și apoi să comunicați această adresă ca parte a procesului de depunere a candidaturii. Puteți găsi foaia dvs. matricolă accesând profilul creat de dvs. în cadrul MEC.

Pasul 2:

Asigurați-vă că ați parcurs cu succes două ore de cursuri (la alegere de pe platforma Microsoft Educator Center)  și că ați obținut astfel ecusonul Certified MIE. Este necesar să fiți certificat MIE pentru a deveni (sau a rămâne) expert MIE.

Pasul 3:

Creați un videoclip sau o prezentare Sway cu durata de două minute care să răspundă la următoarele patru întrebări într-un mod care să exprime în mod creativ și eficient ce vă face să fiți un expert Microsoft Innovative Educator.

  1. Care este motivul pentru care vă considerați un expert Microsoft Innovative Educator?
  2. Descrieți modul în care ați integrat tehnologiile Microsoft în mod inovator în cadrul orelor de curs sau în activitatea dvs. cu profesorii. Includeți materiale care să demonstreze inovația dvs. Exemplele ar trebui să arate că ați cultivat un mediu de predare și învățare modern și eficient.
  3. În ce mod ați avut un impact pozitiv asupra procesului de învățare și dezvoltare a colegilor dvs.? Ați depășit cadrul orelor dvs. de curs pentru a instrui/susține alți profesori în procesul lor de perfecționare? Vă rugăm să prezentați exemple.
  4. Dacă deveniți expert MIE, ce impact preconizați că va avea asupra poziției dvs. actuale în următoarele 12 luni?

Anexați la materialele privind candidatura un URL public al videoclipului sau al prezentării Sway create de dvs.

După ce ați parcurs pașii descriși mai sus, veți fi pregătiți să completați

FORMULARUL DE CANDIDATURĂ MIEE

Este necesar să vă depuneți candidatura până la 15 iulie 2021. Lista de experți MIE 2020-2021 va fi anunțată în ultima săptămână din luna august 2021.

Așteptăm cu nerăbdare să vă alăturați comunității de experți MIE și să celebrăm împreună inovația în predare și învățare!