FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #6 Women4IT – Raluca si internshipul ei pe QA Tester la Fortech

 

Raluca Cazacu

 

Am stat putin de vorba si cu Raluca Cazacu, absolventa a cursului de Testare Software, unul dintre cele mai populare cursuri marca WOMEN4IT, pe care le-am pilotat in Romania.Va lasam sa cititi mai jos, testimonialul ei despre experienta ei din cadrul proiectului.

Mult succes in continuare, Raluca!

 

“Numele meu este Raluca Cazacu și pot spune cu mare bucurie ca sunt Intern QA Tester la Fortech.

Terminând facultatea în domeniul economiei (specializarea informatică economică) am avut dubii în ce direcție să îmi îndrept viitorul. M-am angajat în domeniul auditul financiar și atunci mi-am dat seama că nu am ales ce îmi doream cu adevărat. Așa că, m-am înscris la un curs de IT.

După terminarea cursului, eram foarte descurajată de lipsa oportunităților privind locurile de muncă datorită pandemiei. Acum consider ca a fost o binecuvântare, faptul că, în timp ce navigam pe o pagina de socializare, am văzut anunțul celor de la Fundatia EOS, pentru proiectul Women4IT. Aceștia organizau cursuri gratuite de Testare Manuală. M-am înscris și așa a început povestea mea în domeniul testării.

În timpul cursului mi-am dezvoltat cunoștințele tehnice dobandite de la traineri, si mai exact cele privind testarea manuala și testarea automată, am învățat ce înseamnă să lucrezi într-o echipă de IT, cum să estimezi task-uri, cum să prioritizez task-uri și datorita sesiunilor de mentorat, am invatat cum să realizez un CV atractiv pentru angajatori.

În aceste luni am descoperit oameni minunați și devotați. Sfaturile trainerului Mihaelei Drăniceanu m-au ajutat enorm la interviuri. Am fost placut surpinsa de disponibilitatea amandurora, si Mihaelei ca si trainer, dar și a lui Nicu Zegheanu, mentorul care ne-a oferit sfaturi și suport si după terminarea cursului.

Absolventele grupei Administrator de Proiect WOMEN4IT
Absolventele grupei Administrator de Proiect WOMEN4IT

După terminarea cursului totul s-a așezat pot spune, perfect pentru mine. Au început să se deschidă usite catre posturi de QA Tester la care am început să aplic.

Consider că Women4IT este o binecuvantare pentru mine, doar cu ajutorul lor îmi văd astăzi visul împlinit, acela de a lucra în IT.”

Raluca Cazacu – absolventă Tester Software WOMEN4IT
Raluca Cazacu – absolventă Tester Software WOMEN4IT