DIGITAL WOMEN ROMANIA

Conform indicelui economiei și societății digitale al Uniunii Europene, România ocupă locul 27 din 28 de țări membre ale UE în ce privește capitalul uman, iar poziția sa a stagnat față de anul precedent. Competențele digitale de bază și competențele software (de manipulare a conținutului) de bază se află pe locul 27 în rândul statelor membre ale UE.  Mai puțin de o treime dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au competențe digitale de bază (58% la nivelul întregii UE), în timp ce doar 35% au competențe software de bază (comparativ cu o medie de 61% în UE). Această situație se reflectă și în punctajul Women in Digital, în cadrul căruia România ocupă locul 27 în ceea ce privește abilitățile digitale ale femeilor.

În acest context, Fundația EOS continuă programul de sprijinire a femeilor pentru cariere în tehnologie și completează oferta de cursuri dedicate femeilor, cu nou program de educație digitală. Proiectul Digital Women este dezvoltat în parteneriat cu INCO – programul Work in Tech cu sprijin de la Google.org.

Proiectul Digital Women își propune să sprijine 755 de femei să facă primii pași spre o carieră în tehnologie. Proiectul se adresează femeilor care se află în șomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate (disponibilizări iminente datorită automatizării fabricilor, pandemiei provocate de coronavirus, nevoii crescute de competențe digitale de nivel ridicat).

Programul de formare va fi găzduit pe platforma Coursera iar cele 755 de beneficiare vor urma cursul de IT Support Specialist dezvoltat de Google. Deoarece cursul IT Support Specialist Certificate se desfășoară doar online, EOS va elabora un program de asistență legat de acesta – cu suficientă flexibilitate, pentru a permite desfășurarea acestuia față în față, prin învățare hibridă sau în exclusivitate în mediul online.

Vizitați digitalwomen.eu