Pe măsură ce tehnologia continuă să ne transforme planeta, este mai important ca niciodată ca elevii să înțeleagă impactul pe care aceasta îl are în viața cotidiană și să conștientizeze rolul lor în crearea inovațiilor viitoare cu impact pozitiv asupra societății. În perioada 6-12 decembrie 2012, școlile din întreaga lume vor desfășura activități Hour of Code ca parte a unei mișcări globale de creștere a interesului pentru programare și informatică.

Pentru a sărbători Hour of Code din acest an, Fundația EOS și Microsoft propune Școlilor Partenere Microsoft un nou joc in Minecraft: Education Edition Hour of Code și o activitate MakeCode Arcade Hour of Code.

Călătoriți în timp și descoperiți programarea în noua lecție Minecraft Hour of Code

Călătoriți înapoi în timp pentru a salva viitorul cu ajutorul lecției Hour of Code: TimeCraft! În această nouă lecție pentru Minecraft: Education Edition, elevii vor călători înapoi în timp pentru a-i ajuta pe unii dintre cei mai mari inovatori din istorie în domeniile științei, arhitecturii, muzicii și ingineriei. Dintr-un club de jazz newyorkez din anii 1920 până la Marele Zid Chinezesc, iată că, în acest an, informatica este prezentă cu adevărat peste tot și pentru toată lumea!

https://youtu.be/OSykkOsvUcs

Cursul Hour of Code: TimeCraft este disponibil gratuit în Minecraft: Education Edition și poate fi descărcat și accesat chiar dacă nu dispuneți un cont de acces de la școala dv. Oricine poate face ține lecția Hour of Code – în clasă sau acasă – și Minecraft: Education Edition vă permite să codați cu ajutorul blocurilor sau folosind limbajul Python.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți cu elevii, Minecraft pune la dispoziția profesorilor resurse Hour of Code, inclusiv un ghid pentru educatori, un plan de lecție și un ghid cu soluții. Citiți mai multe despre noua aplicație Minecraft Hour of Code și pregătiți-vă pentru o călătorie în timp!

Aflați informații despre schimbările climatice și codați-vă propriul joc cu ajutorul lecției „Save the Forest” (Salvați pădurea”) inclusă în Hour of Code/MakeCode Arcade.

Cu ajutorul aplicației MakeCode Arcade, elevii vor învăța cum pot fi de folos computerele și tehnologia la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme de mediu cu care se confruntă planeta noastră. În cadrul lecției din acest an, Save the Forest, elevii vor putea să codeze un joc care re-creează condițiile pentru un incendiu de pădure, apoi vor putea să codeze un avion de stins incendii, ce pulverizează apă pentru a stinge flăcările! Elevii vor putea să partajeze jocurile pe care le creează împreună cu colegii lor, să exploreze alte activități de creare de jocuri și să se informeze cu privire la problemele legate de climă.

Organizați o activitate #Hour of Code la alegere (din cele prezentate mai sus sau folosind alte resurse Microsoft) în perioada 6-12 decembrie, trimiteți-ne o fotografie sau un scurt video la office@eos.ro. Noi vom premia trei cele mai inspirate fotografii  și trei cele mai bune video-uri realizate în timpul derulării activităților Hour of Code cu elevii!

Premiile vor include console Xbox, monitoare, microbiti și altele!

Suntem nerăbdători să petrecem împreună o săptămână de învățare și de explorare, care să reprezinte pentru elevi o sursă de inspirație prin intermediul programării!