FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Concursul Naţional Minecraft pentru Educaţie – Peste 500 de elevi şi-au testat potenţialul creativ pentru a construi o casă sustenabilă

  • Acasă
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Concursul Naţional Minecraft pentru Educaţie – Peste 500 de elevi şi-au testat potenţialul creativ pentru a construi o casă sustenabilă

Concursul Naţional Minecraft pentru Educaţie – ediția 2023, organizat de Fundaţia EOS împreună cu Microsoft Romania a prezentat azi câștigătorii proiectelor premiate în cadrul concursului, atât la categoria proiectelor de gimnaziu, cât și cele de liceu.

În doar cinci ani, competiţia a generat un interes peste așteptări din partea elevilor de gimnaziu şi liceu, la concurs participând din ce în ce mai mulți elevi – în acest an, s-au înscris în competiție peste 500 de copii. Elevii au acceptat provocarea de a crea o casă sustenabilă (off grid) în lumea arhi-cunoscutului joc Minecraft, folosind materiale reciclabile şi prietenoase cu mediul şi utilizând algoritmi de construcție specifice Minecraft.

Beneficiile învăţării prin joc sunt clare, iar elevii pot deja să studieze programare creativă în timpul orelor de curs pentru a-şi dezvolta abilităţile digitale necesare profesiilor viitorului. 80% din locurile de muncă pe care aşteptăm să le vedem în 2030 nu există încă. Aceste profesii necesită abilităţi de colaborare, gândire critică şi creativă şi, desigur, competenţe digitale.

“Această competiţie a fost organizată pentru prima dată în România în anul 2018 – atunci am premiat cele mai bune proiecte în fiecare categorie de concurs. În acest an, datorită numărului de proiecte primite în competiţie, am decis să oferim trei premii pentru fiecare categorie! Succesul concursului Naţional de Minecraft pentru Educaţie este, de fapt, un rezultat  al unui proiect complex de formare a cadrelor didactice în care profesorii au învăţat să folosească jocul Minecraft pentru a preda Informatica şi Tehnologia Informaţiei la clasele de gimnaziu.”, declară Gabriela Ford, directorul Fundaţiei EOS.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni pentru clasele V-VIII – GIMNAZIU și IX-XII – LICEU. Juriul care a evaluat proiectele a fost format dintr-o echipă multidisciplinară de experţi în domeniile de educaţie, IT, design şi societate civilă.

Iată și câștigătorii competiției din acest an:

Categoria GIMNAZIU:

LOCUL I – Nuțescu Andrei, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PETRE ȚUȚEA”, BOTENI, Prof. coordonator Petruța Oprisoiu

LOCUL II – Oltean Ciprian Victor, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEO BOGZA” BĂLAN, Prof. coordonator Pinghireac Nicoleta

LOCUL III – Maloș Ionuț, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEO BOGZA” BĂLAN, Prof. coordonator Pinghireac Nicoleta

Categoria LICEU:

LOCUL I – Bogdan Tudor Ioan, COLEGIUL NAȚIONAL „EMANUIL GOJDU” DIN ORADEA, Prof. coordonatori Maria și Adrian Niță                

LOCUL II – Moldovan Laura, COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ „TUDOR VIANU”, Prof. coordonator Boca Alina Gabriela         

LOCUL III – Iorga Matei Alexandru, COLEGIUL NAȚIONAL „EMANUIL GOJDU” DIN ORADEA, Prof. coordonatori Maria Și Adrian Niță