FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Ziua internațională a tinerelor Women4IT

 

Pentru a sărbători Anul European al Tineretului, și în special tinerele noastre beneficiare, cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, 12 august, suntem bucuroși să vă prezentăm o colecție de povești de succes și de oameni.

 

Le celebrăm cu drag pe starurile Women4IT pentru reușitele lor!

Women4IT sprijină tinerele din șapte țări din Europa și le încurajează șă își perfecționeze abilitățile lor digitale și dezvoltarea capacității de angajare competențe. Anul acesta, Women4IT a găzduit o conferință pentru stagiari, angajatori, mentori și alte părți interesate, concentrându-se pe o viziune a mărturiilor absolventelor din timpul trainingului lor. În lunile de după curs, mai multe femei tinere și-au finalizat cursurile și sunt acum specialiste în lumea digitală.

 

Săptămâna trecută, pe 12 august, EEA and Norway Grants prin fondul său pentru Dezvoltarea Angajabilitatii Tineretului a sărbătorit cu mândrie #ZiuaInternațională a Tineretului2022.

Cu această ocazie, Youth Employment Magazine a lansat un număr special al revistei dedicat tinerilor ambițioși implicați în inițiativele noastre – inclusiv 5 dintre absolventele noastre Women4IT!

În numeroase articole, acestea discută despre călătoriile, experiențele și creșterea dobândită în timpul participării la proiectele Fondului.

Vă mai povestim puțin despre Diana, absolventa noastră din 2021 mai jos:

Diana a ales să studieze Web-ul Development – un curs dedicat tinerelor până în 30 de ani, care doresc sa devină dezvoltatori în Romania. Ea și-a găsit încrederea de sine să urmeze cursul și să îsi găsească astfel locul de muncă visat.

„Am studiat relații internaționale și studii europene la universitatea de Vest din Timișoara. Am decis să mă înscriu la cursul Women4IT pentru că la început desi am vrut să studiez pe cont propriu, după un timp, am simțit că e prea greu, că aveam nevoie de îndrumare, așa că am început să iau în considerare și să caut cursuri, de specialitate în IT. Dar la vremea aceea, eram șomeră și eu nu aveam venituri pentru a face un astfel de curs. Am fost norocoasă să constat că Women4IT căuta oameni ca mine care să facă aceste cursuri. Am ales profilul de dezvoltator web pentru că mă consider a fi o persoană creativă și observ că e nevoie de asta și în front-end.

Women4IT a fost o experiență incredibil de frumoasă. Acest program a fost grozav pentru a lucra cu celelalte fete și l-aș repeta oricând. Am învățat multe și de asemenea, mi-a dat cu adevărat curaj și încredere că îmi pot urmări visul de a deveni dezvoltator web. Eu acum lucrez ca dezvoltator web junior la Victory Square Partners, aici în România.”

 

Puteți citi și aici la paginile 30-33! 😊