FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #5 Women4IT – Luana Găloiu își începe cariera în Production Editor

 

Acum ca s-a terminat vara, și am revenit cu forțe noi la birou, vă aducem la cunoștință povestea Luanei Găloiu. Ea este proaspătă absolventă a grupului de rojec Administrator din cadrul proiectului Women4IT șine povestește pe scurt experiența ei cu întregul proiect.

“Despre cursul Woment4IT am aflat de pe pagina de Facebook a Fundației EOS. În momentul respectiv eram în căutare de cursuri sau experiențe prin care să îmi îmbunătățesc competențele digitale și organizaționale.

M-a atras foarte mult ideea de flexibilitate, și anume capacitatea de a te adapta la diferite medii de lucru, dacă ai cunoștințe digitale. Chiar și în domeniul Dreptului. Efectiv pot spune că îți ușurează munca.

Absolventele grupei Administrator de Proiect WOMEN4IT
Absolventele grupei Administrator de Proiect WOMEN4IT

Pe lângă cursul la care am participat, Administrator de Proiect, am încercat să vizionez materiale online pe YouTube. Cu toate acestea, cursul m-a ajutat mai bine să înțeleg unele lucruri, pentru că se pot pune întrebări și pentru că ai atenția asupra ta. Grupa în care am participat a fost foarte frumoasa, multe fete dornice să învețe și să împărtășească informații folositoare. Andreea, trainer-ul IT School și Nicu, mentorul care a reprezentat Fundatia EOS au fost foarte răbdători cu noi, au explicat materia pe înțelesul nostru și au oferit multe exemple practice.

Mai mult, fiecare ne-a acordat câte o sesiune de lucru individuală, în care am avut ocazia să punem întrebări, să primim feedback pentru proiectul, respectiv CV-ul realizat, și nu în ultimul rând, să primim sfaturi.

În cadrul cursului am învățat să folosesc aplicații folositoare pentru management/organizare, iar faptul că am lucrat cu suita Google a fost un plus pentru mine, deoarece se folosește preponderent în orice activitate.  Am învățat, în cadrul cursului, care sunt etapele unui proiect, ce trebuie să conțină fiecare etapă, la ce să fim atenți când organizam un eveniment, toate acestea urmate de multe sfaturi practice. În zilele noastre, cred ca nu este suficient doar să avem acces la tehnologie, ci și să fim capabili să o folosim astfel încât nu numai munca noastră să fie mai ușoară, ci și viața de zi cu zi. Pentru mine, acest lucru contează foarte mult.

În prezent lucrez ca Production Editor. Am ocazia să lucrez in Excel, Word, XML, HTML, GIMP și alte programe care ajută la verificarea calității textului și organizarea/formatarea acestuia.

Luana Găloiu - absolventă Administrator de Proiect WOMEN4IT
Luana Găloiu – absolventă Administrator de Proiect WOMEN4IT

Lucrând în domeniul digital, și în mare parte scriind coduri, mi-am dezvoltat abilitățile analitice. Astfel, îmi este mult mai ușor să găsesc soluții la diverse probleme ce apar atunci când folosim instrumentele de lucru (programe), îmi este mult mai ușor să fac corelații și să observ greșeli/erori, iar aceste lucruri pot să le transpun în orice alt domeniul de activitate. Sunt bucuroasă că am participat la acest proiect și că mi-a dat astfel avântul de a urma o carieră digitală.

 

Și noi ne bucurăm, Luana, și îți dorim mult succes în continuare în noua ta carieră! 🙂