FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #3 Women4IT – Evelyne si lumea ei grafică

www.women4it.eu
www.women4it.eu

Povestea lunii iunie pune accentul pe una dintre ambasadoarele din lumea digitală din pilotarea proiectului Women4IT în România. Considerăm că este important sa facem cunoscute poveștile fetelor care ies în evidență în urma participării la cursul Women4IT dar și ale acelor tinere care au reusit deja sa isi croiască o carieră în domeniul digital.

Am rugat-o pe Eve să descrie în câteva rânduri experiența ei de până acum, cea care anul acesta i-a adus Trofeul de Argint la un unul dintre cele mai prestigioase concursuri de grafică din lume, și anume GRAPHIS. Felicitări pentru reușită! 😊

Pentru că domeniul IT este unul destul de vast, care îți permite să fii volatil, veți afla că și Eve, la fel ca și multă altă lume, nu a pornit de la bun început pe același drum pe care se află azi. A început cu un job în QA Tester, după care a ajuns la Design Grafic.

Citiți mai jos povestea ei integrală:

Evelyne Krall- freelancer Designer Grafic
Evelyne Krall- freelancer Designer Grafic

Mă numesc Evelyne Krall și sunt grafician din anul 2008. Prima interacțiune avută cu un soft pentru grafică a fost în 2007, când lucram ca QA tester și Game Designer la o firmă de design pentru jocuri din Timișoara, Beast StudiosAm învățat pe cont propriu Adobe Photoshop, testând fiecare buton, ca să învăț ce face. Astfel, experimentând și descoperind zilnic funcții noi, am prins drag de program și de ceea ce puteam să fac cu el.

Datorită unui proiect apărut în jurul anului 2009, am învățat și Adobe Illustrator (fiind în momentul de față softul pe care îl folosesc în proporție de 98% din timp în proiectele mele). În același an, mi s-a oferit oportunitatea să fac un troc cu un client; și anume, să îi creez un logo pentru o tabletă grafică Wacom (un brand renumit de tabelete grafice). Din momentul acela, penul (dispozitivul folosit pentru a desena efectiv) a devenit ca o extensie a mâinii mele, iar în prezent nici nu mai pot concepe să lucrez direct cu mouse-ul.

În anul 2009 am plecat de la Beast Studios și m-am asociat împreună cu niște prieteni la Intermotional Inc. Eram o echipă mică, dinamică, axată pe animație, reclame video, sunet și grafică. La scurt timp după, am fuzionat împreună cu Electronic Resistance. Parte din lucrările mele se pot vedea aici, majoritatea desenate sau ilustrate de mine, și animate de colegii mei.

În 2012  l-am cunoscut pe Andrei Puică și am colaborat pentru prima oară cu el la realizarea primului număr din banda desenată Terapie de basm. În urma acelei colaborări, ne-am dat seama că lucrăm foarte bine împreună și am decis să înființăm în anul 2013 Kape Illustration. Din păcate însă, în 2019 am luat-o fiecare pe drumuri diferite. Din 2019 sunt freelancer. Majoritatea proiectelor sunt axate pe icon design, dar mai colaborez și pe plan local ca grafician pe diverse proiecte culturale.

Recent mi-am luat inima în dinți și am participat la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de grafică din lume, Graphis. Nu aveam așteptări mari, dar spre surprinderea mea, am câștigat trofeul de argint. Acest lucru mi-a dat încredere și mai multă în mine, și mi-a dovedid că munca și dezvoltarea constantă aduce rezultate extraordinare.

Sfat pe care îl recomand oricărei persoane. Work hard, and love what you do!

  • Aruncați un ochi aici, pentru a vedea o parte din lucrările lui Evelyne!
  • O puteți urmări și pe Instagram.