FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #7 DIGITAL WOMEN – Nina Scopos și tehnica ei de învățare

Continuăm seria de #Storytelling, dar mutăm focusul pe alt proiect pe care fundația EOS îl pilotează, și anume DIGITAL WOMEN ROMANIA, în colaborare cu INCO Academy Work in Tech, susținut de Google.

Proiectul duce mai departe moștenirea pe care WOMEN4IT o lasă în urmă, și anume sustenabilitatea instrumentelor dezvoltate și know-how-ul acumulat în cei aproape 4 ani de proiect.

Ca și la WOMEN4IT, la DIGITAL WOMEN instruim de data asta pentru un singur curs, și anume Google IT Support Specialist, doamne și domnișoare dornice să înceapă o carieră în IT sau care vor să exceleze, să se reprofileze. Facilitarea angajarii lor pe piața muncii digitale, nu face excepție nici de data aceasta, iar mentoratul care le va oferi suport în această direcție este prezent în sesiuni recurente.

Cu această ocazie, vă facem cunoștință cu Nina Scopos, una dintre cursantele DIGITALWOMEN, cu care am stat puțin de vorbă și ne-a împărtășit modalitatea ei de învățare în timpul parcurgerii modulelor de curs.

De ce ai aplicat pentru acest curs de asistență IT?

Am aplicat la acest curs pentru că am vrut să-mi îmbunătățesc limba engleză și să descopăr lucruri noi despre lumea IT.

 Ce ar însemna pentru tine o carieră în IT?

O carieră în IT ar însemna un pas mare în viața mea profesională pentru că de când eram mică mi-a plăcut totul despre lucrurile tehnice. Mi s-a părut foarte interesant modul în care mintea umană poate să se dezvolte, să lucreze și să folosească orice este legat de tehnologia de calcul.

Descrie sunetul sau muzica din jurul tău atunci când înveți pentru curs.

 Când studiez, îmi place să mă implic în adâncul cursului. Din această cauză nu-mi place să fiu deranjată de nimic. Învăț doar dacă nu există zgomot de fond în jurul meu. Singurul sunet pe care îl iubesc și îmi dă pace când studiez este torsul pisicii mele.

 

Pe Nina o puteți asculta și aici.