FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #10 – Alexandra Simon, brand personal și skilluri digitale

 

Pentru că pentru noi e important să creștem comunitatea de femei din sectorul IT, tech, digital, dar și să o menținem la un nivel informat și actualizat, am organizat în luna Aprilie două sesiuni de informare , interactive și pline de cunoștințe și recunoștință, pentru cursantele Women4IT și Digital Women.

le-am avut ca invitate pe Laura Covaci și Diana Tozlovanu de la WIPRO care au povestit în 3 sesiuni diferite despre experiențele lor , despre cum faci rost de un job în domeniu, care e piața la momentul actual și cum poți să profiți la maxim de un profil de LinkedIn conceput și creat bine.

Așadar, mai jos, puteți citi experiența Alexandrei Simon, care a înteles cât e de important să îți creezi un brand personal , chiar și atunci când ești încă în căutare de un drum în carieră.

Alexandra este în momentul de față Marketing Specialist la Oliver Martin Immobilienmanagement în Wolfsburg, Germania.Și este fostă absolventă a cursului Digital Women, din 2022.

1. Poți descrie cea mai memorabilă experiență pe care ai avut-o în timpul programului?
Cea mai dragă amintire și cea mai memorabilă experiență din timpul programului a fost șansa de a le întâlni pe Diana Tozlovanu și Laura Covaci – ambele fiind foarte informate și având o minunată atitudine pozitivă. Am fost impresionată să văd două femei HR care lucrează împreună, se sprijină reciproc și se asigură că oferă cea mai bună experiență candidaților și angajatorului lor. Aș fi încântată să trec printr-un proces de angajare cu ele ! 😉

2.Cum ți-a afectat acest program creșterea și dezvoltarea personală?
Programul m-a făcut mai conștientă de importanța unui profil LinkedIN activ și de faptul că ar trebui să fiu mai deschisă și mai transparentă în ceea ce privește realizările mele profesionale. Am aflat că sunt multe, multe lucruri mici la care nu m-am gândit niciodată cu privire la prezența mea profesională online și acest lucru m-a determinat să citesc mai multe despre asta și să-mi dezvolt brandul personal.

3.Ai întâmpinat provocări în timpul programului? Dacă ai făcut-o, cum le-ai depășit?
Nu, nu m-am confruntat cu nicio provocare în timpul programului.

4.Cum te-a pregătit acest program pentru provocări sau oportunități viitoare?
Datorită contribuției Laurei și Dianei, acum am o viziune actualizată asupra instrumentelor online pe care le pot folosi și a particularităților actuale ale pieței muncii – ambele avantaje mari pentru a face față oricărei provocări viitoare care îmi iese în cale. Mai mult, conștientizarea faptului că fiecare DA la o oportunitate înseamnă un NU la orice altceva mă face să abordez fiecare interacțiune cu mai multă conștientizare.

5. În ce moduri simțiți că programul ți-a influențat pozitiv relația cu ceilalți?
După ce am participat la sesiunile de mentorat, mă simt mai încrezătoare în ceea ce privește contactul direct cu angajații HR și managerii de angajare ai afacerilor care mă interesează. Am stabilit deja noi conexiuni LinkedIN (și offline) și am început să urmăresc noi afaceri, ONG-uri și oameni care se aliniază cu valorile mele. Mai mult decât atât, am fost încântată să împărtășesc noile informații pe care le-am primit familiei, prietenilor, colegilor și mentorilor mei.

 

Pentru noi este o inspirație faptul că avem ocazia să lucrăm pentru și cu persoane deschise la nou, și care sunt contant up-to-date la schimbările acentuate care au loc în ziua de azi, în special în domeniul tech și în industria IT! 🙂