FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Rezultate campanie HAI PE NET 2022

Peste 5000 de români au participat la sute de evenimente educaționale în cadrul campaniei HAI PE NET, desfășurată în perioada 11-17 aprilie 2022.

Campania HAI PE NET urmează modelul propus de Good Things Foundation din Marea Britanie prin GET ONLINE WEEK. În cele 12 ediții ale campaniei, peste 150,000 de români au beneficiat de activități educaționale organizate de școli, biblioteci, ONG-uri și centre comunitare în peste 15,000 de comunități locale din România.

HAI PE NET! este organizată de Fundația EOS din anul 2010, sub egida inițiativei europene ALL DIGITAL WEEK  – o campanie anuală de promovare a competențelor digitale inițiată la nivel european. Anul acesta, campania a avut o singură temă principală: Incluziunea digitală a celor care nu au competențe digitale de bază.

Dintre cele peste 500 de evenimente, cele mai multe s-au desfășurat în școli și în biblioteci, luând forma unor workshop-uri sau a unor sesiuni de training. Centrele digitale au oferit noțiuni introductive în domeniul competențelor digitale de bază unui număr total de peste 5000 de participanți. Centrele au organizat sesiuni informative și de alfabetizare digitală pentru șomeri, asistați sociali și pentru cei interesați de recalificare profesională, prin intermediul noii platforme de învățare CompetentDigital.ro.

CompetentDigital este o platformă online care va oferi acces la o mulțime de cursuri și materiale, foarte ușor de urmărit, care vin în ajutorul celor care au nevoie de competențe digitale de bază, și îi învață cum să folosească internetul, cum să navigheze în siguranță, cum să facă o programare online, sau cum să obțină un loc de muncă folosindu-se de instrumente online.

În școli, elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar au avut parte de activități educaționale referitoare la securitatea cibernetică și alfabetizarea media. În contextul creșterii alarmante a atacurilor cibernetice dar și a riscurilor la care ne expunem în mediul online, campania HAI PE NET a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța alfabetizării media și a competențelor de securitate cibernetică pentru toți cei care folosesc internet-ul și rețelele sociale.

La fel ca și în anii precedenți, organizatorul campaniei – Fundația EOS, a recompensat și în 2022 eforturile centrelor digitale care au derulat activități educaționale și de informare. Premiile au constat în seturi de câte 5 tablete cu tastaturi și mouse, în scopul utilizării acestora pentru continuarea sesiunilor de training pe platforma CompetentDigital.

Iată și câștigătorii din 2022:

  1. Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița
  2. Colegiul Național “TITU MAIORESCU” Aiud
  3. Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
  4. Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Onești
  5. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați
  6. Școala Gimnazială Panaci, Suceava

Le mulțumim tuturor partenerilor, centrelor digitale și participanților în zecile de activități derulate în cadrul campaniei HAI PE NET! 2022.