FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Studiu privind nevoia de incluziune digitală în România

  • Acasă
  • Resurse
  • Studiu privind nevoia de incluziune digitală în România

Acest studiu face parte din proiectul împreună în România Digitală coordonat de Fundația EOS și susținut de Good Things Foundation.  Iar studiul a fost realizat de lnstitutul de Cercetare Făgăraș.

PREZENTAREA PROIECTULUI

70% dintre români nu au competențe digitale de bază. România este constant pe ultimele locuri în UE ca performanță digitală, așa după cum arată indicele DESI (Digital Economy and Society Index), încă din 2016.

În acest context, Fundația EOS România derulează în regim de urgență, proiectul național de educație și incluziune digitală “ÎMPREUNĂ ÎN ROMÂNIA DIGITALĂ.”. Pandemia Covid19 a arătat că realitatea fizică s-a îmbogățit cu o nouă dimensiune, cea a realității virtuale, a realității online. Ne dorim să nu lăsăm în urmă cele mai vulnerabile categorii sociale. Proiectul va oferi gratuit cursuri de competențe digitale de bază, de tipul: navigare în siguranță pe internet, cunoștințe digitale minime pentru angajare în diverse job-uri, completarea de cereri online către instituții, plata utilităților și a impozitelor pe platforme online, programări online la medic, cumpărături online etc.
Proiectul are ca scop propunerea unei strategii naționale de incluziune digitală. Doar implementarea de politici publice coerente și de dezvoltare a competențelor digitale a cetățenilor poate smulge țara noastră de pe ultimul loc al clasamentului european DESI.
Consultați pagina oficială de internet a proiectului la www.incluziunedigitala.ro

 

STUDIU NAȚIONAL PRIVIND INCLUZIUNEA ȘI EXCLUZIUNEA DIGITALĂ ÎN ROMÂNIA 2022