FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

EOS Digital Career Connector

EOS Digital Career Connector este o dezvoltare a platformei EOS Digital Academy (EDA) construită de Fundația EOS și Certipro, cu susținerea Microsoft, care permite abordări de învățare bazate pe roluri, sporind concentrarea asupra ocupabilității.

Prima fază a EOS Digital Career Connector a constat într-o serie de actualizări și îmbunătățiri ale platformei de succes – EDA. EOS, Certipro și reprezentanți ai industriei IT și angajatori (de exemplu, IT School sau comunitatea BanatIT), au analizat și dezvoltat parcursuri de învățare pentru două domenii de carieră: unul tehnic (DevOps cu Azure) și unul care urmărește un set mai versatil de abilități care pot fi aplicate în diverse domenii de carieră (managementul proiectelor, vânzări, office management, etc).

De la începutul proiectului, platforma a continuat să ofere cursuri și certificări Microsoft Office și Azure pentru sute de noi cursanți, în timp ce noile parcursuri de învățare (bazate pe roluri) sunt pilotate din luna martie.

Programul de formare DevOps Azure include opt module: Fundamente, Controlul Costurilor, Monitorizare, Aplicație Web, Serverless, Kubernetes, Java prin Azure. Cursul are o durată de 100 de ore, iar curriculum-ul a fost dezvoltat în parteneriat cu un grup de experți în formare profesională – IT School.

Al doilea program de formare include cursuri Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint). În funcție de nevoile beneficiarilor, se poate alege o combinație a celor trei cursuri.

Platforma EDA continuă să ofere și alte cursuri Azure, precum și parcursuri de învățare pentru alfabetizare digitală. Până în prezent, peste 450 de beneficiari au urmat cel puțin un curs, iar peste 200 au promovat examene de certificare Microsoft Azure și Office.