FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Proiect castigator al premiului All Digital 2018

Parteneriatul nostru strategic “Conectam seniorii la lumea digitala” a câștigat premiul “All Digital Awards 2018”, la categoria “Cel mai bun proiect de cooperare”.

Pe data de 18 octombrie, în cadrul summitului organizat de către rețeaua All Digital la Bruxelles, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor All Digital Awards 2018. Proiectul “Conectăm seniorii la lumea digitală” a fost nominalizat la două categorii. În primul rând, cursul online intitulat Seniors@DigiWorld, care a fost dezvoltat și pilotat pe o durată de doi ani (perioada de implementare a proiectului), a fost nominalizat la categoria “Cea mai bună resursă digitala”. În al doilea rând, consorțiul a fost de asemenea nominalizat la categoria “Cel mai bun proiect de cooperare”, categorie în cadrul căreia a câștigat premiul. Premiul promovează impactul și transferabilitatea rezultatelor dezvoltate cu scopul de a îmbunătăți competentele digitale în Europa.

Cele patru organizatii partenere SDC (Germania), VIPT (Lituania), EOS (Romania), CIDET (Spania) au fost recunoscătoare pentru apreciere și acordarea premiului, precum și pentru oportunitatea de a dezvolta un curs de formare pentru multiplicatori, cu scopul de a sprijini persoanele în vârstă în utilizarea dispozitivelor digitale mobile, beneficiind astfel de lumea internetului.

În perioada 2016 – 2018, Comisia Europeana a finanțat proiectul ca parteneriat strategic pentru inovare în educația adulților, în cadrul programului Erasmus +, proiectul fiind coordonat de Fundația Digital Opportunity.