FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Proiectul ICT Women urmărește creșterea șanselor de angajare a femeilor în domeniul IT&C

Proiectul YOUNG ICT WOMEN (ro. Femei în IT) a fost lansat în luna septembrie 2018 cu obiectivul de a dezvolta și oferi soluții inovative de creștere a numărului de fete și femei tinere angajate în sectorul economiei digitale în șapte țări europene

FEMEI în IT –  soluții inovative de creștere a numărului de fete și femei tinere provenite din grupuri vulnerabile în agenda digitală” (Proiect nr. 2017-1-094) a demarat primele activități ale proiectului în perioada 10 – 11 septembrie 2018 la Riga, Letonia, prin organizarea unei întâlniri de aliniere între partenerii proiectului, sub coordonarea Asociației Letone pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor (LIKTA). 

Obiectivul proiectului “FEMEI în IT” este definit prin dezvoltarea competențelor digitale în rândul fetelor și a femeilor tinere astfel încât acestea să poată să acceseze locuri de muncă reale în sectorul economiei digitale și să nu mai fie astfel excluse de pe piața muncii într-un sector de o importanță atât de mare.

Proiectul va fi derulat de un consorțiu de 10 organizații partenere cu o experiență îndelungată în domeniul dezvoltării competențelor digitale, a creșterii șanselor de angajare și a inserției femeilor pe piața muncii. Organizațiile partenere provin din 9 țări diferite: Spanish ICT Association (AMETIC) din Spania, Baltic Education Technology Institute (BETI) din Lituania, Creative Thinking Development (CRETHIDEV) din Grecia, DIGITALEUROPE AISBL din Belgia, ECDL Ireland Ltd. din Irlanda, Fundația EOS – Educating for an Open Society din  România, European Centre for Women and Technology (ECWT) din Norvegia, FUNDACIÓN PLAN INTERNATIONAL din Spania, Latvian Information and Communications Technology Association (LIKTA) din Letonia și, Malta Communications Authority (MCA) din Malta.

Această inițiativă se va focaliza în următorii trei ani pe conștientizarea comunității mai largi asupra importanței incluziunii pe piața muncii, va încheia parteneriate inovatoare cu angajatorii, va dezvolta și pune la dispoziția celor interesați un set de instrumente online de profilare, testare a competențelor, instruire și plasare a candidaților pe piața muncii.

Proiectul “FEMEI în IT” (YOUNG ICT WOMEN) beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil în valoare 2.714.304 € dinIslanda, Liechtenstein și Norvegia prin fonduri externe nerambursabile prin Granturile SEE si Norvegiene pentru Angajabilitatea Tinerilor.

Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați eeagrants.org/ și să descoperiți pagina web a proiectului care va fi disponibilă începând din luna octombrie 2018.