FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Primele absolvente ale cursurilor Women4IT

Daca la sfarsit de 2020, va spuneam ca lucrurile merg bine in randul cursurilor Women4IT pilotate in Romania cu ajutorul trainerilor de la IT School, acum va anuntam cu mare bucurie ca doua din cele cinci grupe de cursuri, au absolvit cu succes! Este vorba despre:

  • Grupa cursului Administator de Proiect a absolvit in 15 Februarie
  • Prima grupa a cursului Testare Software a absolvit in data de 16 Februarie

Cu ocazia asta avem 37 de proaspat absolvente in cursuri de joburi digitale ( Testare si Administrator de Proiect) care au devenit disponibile pe piata muncii din sectorul digital si care asteapta sa isi inceapa carierele in domeniul technic, digital.

Iar pentru ca dorim ca efortul sustinut sa dea roade, in cadrul instruirii totale, fiecare grupa, pe langa cursul tehnic sustinut de trainer, beneficiaza si de sesiuni de mentorat de grup, dar si individual, acolo unde este nevoie.

Astfel, in discutiile mentorului cu fetele, am aflat ca au avut parte de experiente frumoase si reusite mari in cadrul cursurilor, s-au simtit bine, au ramas cu informatii utile si au invtat lucruri noi.

Cateva dintre ele s-au si angajat. Ceea ce ne bucura! Pentru ca acesta este scopul final al proiectului. Sa marim comunitatea de femei in sectorul digital, sa la instruim, apoi sa le facilitam angajarea in setorul respectiv.

Dar lucrurile nu se termina aici pentru fetele care au absolvit cursurile!

Pastram legatura cu ele, pentru a le monitoriza inceperea carierelor lor digitale, si pentru a le ofieri sprijin si suport in continuare, pana la incheierea proeictului.

Desigur, si le pregatim surprize in continuare. 😊