FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Oportunitate pentru profesorii inovatori: Câștigați kituri Micro:bit promovând practici STE(A)M!

  • Acasă
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Oportunitate pentru profesorii inovatori: Câștigați kituri Micro:bit promovând practici STE(A)M!

Fundația EOS derulează în prezent proiectul STEAMonEdu, un proiect European care se va derula pe parcursul a 24 de luni și ale cărui obiective principale sunt acelea de a crea o comunitate online de profesori care va colecta bune practici și va dezvolta în mod colaborativ politici și metodologii educaționale în zona STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics), incluzând un cadru educațional și un cadru de competențe STEAM pentru profesori.

De ce să vă alăturați comunității STEAMonEdu?

Pentru a atinge toate obiectivele specificate, credem cu fermitate în utilizarea unei abordări de jos în sus, în care toți membrii comunității educaționale (profesori și formatori, autorități din domeniul educației, cercetători, factori de decizie, consultanți în carieră) dețin rolul central în proiectarea și implementarea politicilor de colaborare.

De aceea, avem nevoie de expertiza dvs. valoroasă în acest domeniu și vă invităm să vă alăturați proiectului STEAMonEdu și comunității online dezvoltate în cadrul acestuia.

Dacă citiți acest mesaj, este posibil să fiți dispus să promovați adoptarea politicilor educaționale STEAM în instituțiile de învățământ așa cum facem și noi. Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a colecta bune practici implementate la nivel național.

Cum puteți contribui la construirea comunității STEAMonEdu?

Vă rugăm să vă înregistrați pe site-ul nostru https://steamonedu.eu/și să vă alăturați comunității. După ce ați intrat pe site, accesați secțiunea “Platform” şi înregistrați-vă utilizând butonul de mai jos:

Înregistrare platformă

Accesul în platformă nu se realizează automat. O persoană din cadrul echipei tehnice va aproba cererea de înscriere într-un interval de cel mult 24 de ore. Dacă nu vi se permite accesul în această perioadă de timp vă rugăm să ne contactați pentru a soluționa acest aspect.

Ne puteți ajuta împărtășind idei, povestind experiențele dvs., comentând documente, participând la discuții, semnalând articole, evenimente și site-uri web interesante.

Cu toate acestea, cea mai valoroasă contribuție pe care ne-o puteți oferi în această etapă timpurie a proiectului, este aceea de a ne ajuta să populăm platforma noastră cu exemple de bune practici educaționale STEAM,  dar și practici pe care le-aţi implementat la un moment dat şi care s-au dovedit a nu fi foarte eficiente. Ambele tipuri de practici, atât cele de succes cât şi cele mai puțin eficiente, ne vor ajuta în demersul nostru de a crea un cadru de competență STEAM.

Pentru a încărca practicile, vă rugăm să completați formularul online care se regăsește pe site-ul proiectului. Formularul trebuie completat în limba engleză. Dacă aveți probleme să completați informațiile în limba engleză, vă rugăm să ne transmiteți informațiile în limba română și noi le vom traduce și încărca pe platformă.

10 practici STE(A)M vor fi selectate și premiate cu kituri Micro:bit!

     

Mai multe despre proiect

Dacă veți întâmpina dificultăți privind crearea contului și completarea formularului, sau dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactați pe colega noastră Cornelia Popescu la cornelia.popescu@eos.ro sau la numărul de telefon 0741 924 701.

Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună în cadrul acestui proiect!