FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Fetele domină delegația României la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024, în California

  • Acasă
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Fetele domină delegația României la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024, în California
București: Vineri 26 aprilie s-a încheiat etapa națională pentru calificarea la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, ediția 2024, organizată de Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România și Certipro Education. Dintre cei 500 de elevi și studenți din toată România participanți la etapa locală, 30 s-au calificat pentru naționala de la București. Ei au avut privilegiul să susțină examenele la sediul Microsoft din București, prima clădire certificată WELL, din România.

”Sunt foarte bucuroasă că după pandemia Covid 19, 2024 este primul an în care am reușit să organizăm din nou finala națională sub forma unui eveniment cu prezență fizică. Am observat o creștere a numărului de fete participante la concurs, lucru care se reflectă și în faptul că doi din cei trei câștigători sunt fete”, a declarat Gabriela Ford, Directoarea Fundație EOS, din Timișoara și coordonatoarea concursului.

Cei trei tineri care vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 sunt Emilia Slavu, studentă la Universitatea “Politehnica” Timișoara. Ea va concura pentru categoria Microsoft Word. Adrian Lățcan de la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, Județul Vrancea va concura la secțiunea Microsoft Excel, iar Diana Ghiura, de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani, județul Hunedoara va concura la Microsoft Power Point.

Campionatul Mondial Microsoft Office se organizează recurent, în Statele Unite ale Americii. Anul acesta se va desfășura la Anaheim, California, în perioada 28-31 iulie 2024. Participarea este deschisă tuturor tinerilor între 13 și 22 de ani, certificați în utilizarea aplicațiilor de productivitate Microsoft Office. Certificarea se poate obține în România, în centrele de testare acreditate Certiport, din sistemul de învățământ.

”Constatăm că tot mai mulți tineri recunosc importanța și valoarea certificării, ca diferențiator pentru CV și pentru accesul pe piața muncii. E o surpriză foarte plăcută să vedem că liceenii și studenții, deopotrivă, sunt preocupați de validarea competențelor digitale prin obținerea unei certificări de nivel mondial”, a declarat Laurențiu Bunescu, Managing Partner, Certipro Education.

Certificarea Microsoft Office Specialist este despre competențe digitale de productivitate. Competiția Microsoft Office Specialist este despre viteza de valorificare a competențelor în rezolvarea testelor. Oriunde în lume, participanții care obțin unul și același scor sunt departajați de multe ori, la secundă.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 găsiți pe www.moschampionship.com. Informații despre certificări și oportunitatea de certificare Microsoft Office Specialist se găsesc pe https://certipro.ro.