În data de 18 Noiembrie 2022, am avut ocazia de a participa la cel e-al 15-lea Simpozion cu titlul “Educația și noile Tehnologii IT”, organizat de Inspectoratul Școlar Timiș, la Colegiul Național C.D Loga. Acolo am prezentat profesorilor resursele proiectului Women4IT, si toate materialele gratuite puse la dispoziția lor, pentru a le inspira pe cadrele didactice atunci când vor promova tehnologiile în IT și noile oportunități de viitor care pot apărea pe parcurs.

Metodele de profilare pentru tinerele fete interesate de științe mai tehnice, de cariere în domeniul IT , de studii extracuriculare în sfera tehnologiei și umii digitale, toate au fost prezentate celor din public și puse la dispoziție gratis pe paltforma de profilare: digitaljobs.women4it.eu

Evenimnentul s-a întins pe durata a 3 zile, de vineri până duminică. Iar în cadrul proiectului Smart Kids, a avut loc ceremonia de premiere a elevilor care au prezentat cele mai creative și bune idei de proiecte care folosesc tehnologii în IT.

Echipa EOS a oferit elevilor premiați un mic suvenir din partea proiectului Women4IT, ca să îi ajute să pășească mai încrezători mai departe. Au primit mai multe materiale presonalizate cu Women4IT.

Sperăm că toate informațiile prezentate profesilor să fie de folos tuturor elevilor care pornesc pe această cale digitală.