FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Empowerment și Mentorat WOMEN4IT

Atelierele de empowerment si mentorat pe care le ținem în cadrul cursului Women4IT urmăresc să dezvolte încrederea în sine, abilitățile profesionale și abilitățile de căutare a unui loc de muncă în IT, inclusiv tehnici de scriere de CV și prezentarea la interviurile de angajare.

Empowerment Women4IT

 

Pe durata verii, fetele au făcut parte dintr-un curs intensiv de Empowerment care a ținut din luna Iunie și până la sfârșitul lunii August, unde au fost discutate topicuri ca și:

  • Identificarea competențelor personale
  • Strategii de căutare a unui loc de muncă
  • Conceperea profilului pe LinkedIn
  • Participarea la interviul pentru angajare
  • Personalizarea CV-ului în funcție de anunțul de angajare și
  • Cum să devin un angajat performant?

 

Deși sesiunile au fost online, fetele au fost active și interactive. Ba chiar s-au prezentat modele proprii de personalizare a CV-urilor , ceea ce a destins mult atmosfera și cu siguranță le-a ajutat pe celelalte cursante să se inspire.

 

Ne bucurăm să aflăm că în urma feedback-ului primit de la cursante, se numără cuvinte de laudă la adresa faciliatorului și mentorului Nicu Zegheanu, cu care am colaborat și în 2020-2021 la promoția anterioară a cursantelor Women4IT, dar și a echipei EOS care a implementat proiectul în România.

Însă cel mai mult ne bucurăm să aflăm că fetele au avut parte de o experiență bogată, și hrănitoare pe care sperăm să o fructifice cât mai bine în viitorul apropiat.