FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Studiu privind abordările inovative în angajarea tinerelor femei în sectorul Tech – Women4IT

  • Acasă
  • Studiu privind abordările inovative în angajarea tinerelor femei în sectorul Tech – Women4IT

Studiu privind abordările inovative în angajarea tinerelor femei în sectorul Tech – Women4IT

Update proiect 8.07.2019

Logo Women4IT

La început de vară, EOS a lucrat la un studiu privind contribuția abordărilor inovative în angajarea tinerelor femei și a grupurilor țintă NEETs pentru Proiectul Women4IT.

Acest studiu se bazează pe adunarea de bune practici, opinii și inițiative cu privire la îmbunătățirea ocupării forței de muncă în sectorul IT în țările partenere ale proiectului (Letonia, Spania, Grecia, Malta, Lituania, Irlanda și România). Ne vom ajuta de aceste bune practici care servesc drept un cadru util și valoros pentru următoarele etape de dezvoltare a proiectului.

O parte din cele învățate până acum se referă la:

investigarea nevoilor de pe piața muncii în sectorul IT, unde am observat că e important să colaborăm cu companiile implicate pentru a promova abilitățile tehnice și cele de sensibilizare relevante scopului proiectului. Nimic nu ar fi fost posibil fără munca în echipă, atelierele și experiența practică.

promovarea femeilor și a grupurilor țintă NEETs este mai eficientă dacă are la bază o structură de sprijin care să ofere îndrumare și consiliere în dezvoltare personală și profesională, precum învățarea competențelor digitale la stagii de training și posturi plătite, expunerea timpurie la TIC și utilizarea tehnicilor care combină învățarea cu activitățile sociale (de exemplu, competițiile în echipă) și nu ăn ultimul rând creșterea gradului de conștientizare cu privire la posibilitățile de angajare pe care le oferă ICT și promovarea prezenței feminine cu succes în sectorul IT pentru modelarea rolului.

implicarea părților interesate joacă un rol extrem de important în dezvoltarea ecosistemelor bazate pe gen prin colaborarea tuturor părților interesate pentru a anula barierele de gen și pentru a spori accesul femeilor la ocuparea forței de muncă, în special în sectorul IT.

În concluzie, cu experiența câștigată ne așteptăm să facem posibilă îmbunătățirea implementării proiectelor și în domenii similare ca și proiectul Women4IT.

Studiul se poate descărca aici în format .pdf: Studiu W4IT-stire EOS