Acceleratorul de cariere in Cloud

Fundația EOS derulează proiectul Acceleratorul de cariere în cloud în parteneriat cu Microsoft România, prin programul global filantropic al Microsoft.

Pentru a se asigura că fac față provocărilor, tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă trebuie să deprindă noi aptitudini, atât în zona de competențe tehnice (învățarea de tehnologii și limbaje de programare noi), cât și în zona de soft skills (gândire critică, analiză sau etică).

Astfel, Fundația EOS derulează Acceleratorul de cariere în cloud – un program pilot gratuit de învățare și certificare accelerată cu resurse actualizate în domeniile de tehnologii în cloud, inteligență artificială și servicii digitale integrate: Microsoft Azure, Microsoft 365, Microsoft Dynamics sau Microsoft Power Platform.

În anul 2020, Acceleratorul de cariere în cloud va oferi cursuri specializate de AI și tehnologie cloud unui număr de aproximativ 500 de tineri care nu beneficiază de acces la astfel de cursuri sau oportunități de certificare a competențelor dobândite. În contextul situației actuale generate de COVID-19, toate cursurile de pregătire și resursele asociate acestora vor fi puse la dispoziția beneficiarilor într-un spațiu dedicat, astfel încât participanții să aibă o experiență de utilizare cât mai plăcută. În prima etapă a proiectului, Fundația EOS va selecta 5 universități partenere interesate să dezvolte în cadrul instituției cursuri specializate de Azure și inteligență artificială pentru studenți.

In plin avânt al economiei digitale, cele mai căutate locuri de munca nici nu existau în urmă cu 10 sau chiar 5 ani. Mulți experți susțin că Inteligența Artificială (AI) și tehnologiile cloud sunt unele din cele mai importante subiecte atunci când se discută despre carierele din sectorul IT. Fiindcă tehnologia continuă să avanseze într-un ritm tot mai accelerat, s-au creat și o mulțime de joburi noi. Printre joburile nou apărute în IT se numără programatorii pentru mașini autonome, specialiști în cloud computing, experți big data și inteligență artificială. Proiectul Acceleratorul de cariere în cloud a fost acceptat deja de Comisia Europeană ca fiind o contribuție importanta la realizarea obiectivelor din strategia Digital Skills and Jobs Coalition.

Informații pentru studenți

Înscriere studenți

Acceleratorul-de-Cariere-in-Cloud-studenti