Orientarea către domeniul IT este, în momentul de față, mai mult decât o tendință. Obiectivele de carieră atât ale femeilor, cât și cele ale bărbaților s-au modificat, iar decizia de reconversie se materializează în acțiuni.

Urmarea cursurilor de formare profesională și participarea la evenimente de tip tech și career coaching sunt doar o parte din activitățile întreprinse de femeile care își doresc un altfel de viitor în carieră.

Chiar și în cadrul celor de la IT School – colaboratori ai proiectului Women 4IT, pe partea de training-uri, ne bucurăm că aproape jumătate din numărul de participanți este reprezentat de fete și tinere femei- mai precis 41% din cursanți. ?

Diferența procentuală tinde spre echilibru, iar acest lucru se datorează oportunităților din domeniu. Într-adevăr, tendințele doamnelor și domnișoarelor sunt orientate către cursurile de Testare Software, Web Development și Programare, cea mai importantă realizare fiind reprezentată de rata de succes a absolventelor IT School, adică procentul de angajabilitate, chiar și de 100% pentru anumite grupe formate doar din femei.