FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Invitație la webinar-ul internațional: Nevoi de dezvoltare profesională pentru educatorii STE(A)M

  • Acasă
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Invitație la webinar-ul internațional: Nevoi de dezvoltare profesională pentru educatorii STE(A)M

Consorțiul proiectului STEAMonEdu vă invită la webinar-ul internațional Nevoi de dezvoltare profesională pentru educatorii STE(A)M (Competence Needs and Professional Development of STE(A)M Educators)

26 Martie, 15:30 – 17:00 (ora României)

Evenimentul, organizat în cadrul campaniei All Digital Week, evidențiază rolul central al educatorilor și își propune să îi susțină în implementarea educației STE(A)M. Se va discuta despre modul în care proiectul STEAMonEdu Erasmus + KA3 abordează nevoile de competență și dezvoltarea profesională a educatorilor STE(A)M.

Pe parcursul evenimentului, vor fi prezentate principalele activități, constatări și rezultate ale proiectului STEAMonEdu. Agenda evidențiază cele trei aspecte ale proiectului și anume:

Comunitate: Profesorii și educatorii primesc un rol central ca membri ai unei comunități care este susținută de o platformă online în colectarea celor mai bune practici, proiectarea scenariilor educaționale, discutarea competențelor necesare și schimbul de experiență.

Ecosistem: Cadrul de competență STE(A)M detaliază competențele necesare pentru implementarea educației STE(A)M care conduce la profilul educatorului STE(A)M și care susține un instrument de auto-evaluare a capacitații de organizare si predare a lecțiilor STEAM adresat atât educatorilor cat si instituțiilor de învățământ, în timp ce cadrul educațional STE(A)M descrie metodologiile aferente, glosarul de cunoștințe, resursele educaționale deschise (OER) și practicile.

Dezvoltarea profesională a profesorilor și educatorilor: Proiectul va oferi un curs de formare, care include un MOOC care se bazează pe cadrul de competență STE(A)M, completat de un curs mixt care va avea ca rezultat dezvoltarea în colaborare a șabloanelor și proiectelor privind activitățile de învățare STE(A)M.

Evenimentul va fi moderat de prof. Achilles Kameas, CTI / ALL DIGITAL

Programul evenimentului:

14:30-14:35 Bun venit și prezentarea agendei. Prof Achilles Kameas, CTI

14:35-14:45 Rezultatele cheie ale proiectului STEAMonEdu. Prof Achilles Kameas, CTI

14:45-15:00 Cadrul de competență STE(A)M pentru educatori. Natalia Spyropoulou, CTI

15:00-15:15 Cadrul educațional STE(A)M. Mihai Iacob, EOS Romania Foundation

15:15-15:30 Oferta de instruire STEAMonEdu. Athanasios Iossifidis, CTI

15:30-15:45 Platforma și comunitatea online STEAMonEdu. Esther Subias, Colectic

15:45-16:00 Întrebări si răspunsuri

 

Pentru a vă înregistra la eveniment, vă rugăm să accesați linkul următor: https://tceurope.wufoo.com/forms/mch26z01c5p218/