FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Concursul Național de Minecraft pentru Educație 2020: am deschis votul publicului!

În 26 octombrie 2020, Fundația EOS a lansat în parteneriat cu Microsoft Romania a 3-a ediție a Concursului Național de Minecraft pentru Educație (CNMEE2020). În acest an, proiectele realizate individual de concurenți, prezintă macheta unei colonii umane pe planeta Marte ținând cont de constrângerile de mediu existente în mod real pe planeta roșie.

Ediția CNMEE 2020 introduce în premieră Votul Publicului – elevii, părinții, cadrele didactice sau orice persoană interesată putând vota pentru cel mai bun proiect în patru categorii distincte. Videoclipurile (turul ghidat al proiectelor) care îndeplinesc toate criteriile de participare la CNMEE 2020 au fost încărcate pe canalul de YouTube al Fundației EOS. Dintre cele 119 proiecte publicate, premiul publicului va fi acordat proiectului cu cele mai multe Like-uri in fiecare din următoarele patru categorii:

Publicul care vizionează și votează pentru cele mai bune proiecte ar trebui să țină cont de următoarele criterii, pentru a putea aprecia toate aspectele acestora:

  • Impresia estetică
  • Nivelul de detalii la care este realizat proiectul
  • Capacitatea de argumentare a soluțiilor alese
  • Alinierea la tema proiectului
  • Abilitățile de prezentare din videoclip (turul ghidat)

Este important ca fiecare proiect să fie tratat egal, cu accent pe creativitate și eforturile depuse, în relație cu fiecare categorie (gimnaziu/liceu, individual/echipă). Votul publicului se deschide în 4 decembrie și se încheie pe 11 decembrie la ora 16.00.

În paralel cu votul publicului, toate proiectele sunt evaluate de organizatorii concursului.

Evenimentul de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Minecraft pentru Educație 2020 va avea loc în data de 14 decembrie 2020 la ora 14.00 pe platforma Microsoft Teams.

Așadar, publicul are la dispoziție o săptămână pentru a acorda un vot celor mai bune proiecte realizate de elevi în bine-cunoscutul joc Minecraft.

Spor la vizionat!