FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Community Breakfast – Girls go IT! – în Timișoara

Astăzi, de dimineață, m-am trezit mai repede ca să particip cu mare curiozitate și entuziasm la Community Breakfast – Girls go IT!

Ne-am băut cafeaua la un chit-chat așa, “ca între fete” unde am auzit poveștile unor tinere femei care sunt active pe piața muncii în domeniul IT din Timișoara, într-un spațiu lejer, foarte bine ales – Cowork Timișoara (The Garden). Big like for it!

Acolo și-au prezentat poveștile Adina Lavinia Moldovan, Corina Belei și Ana Hațeg-Nan, trei tinere care și-au făcut curaj într-o vineri dimineață să ne povestească despre încercările, eșecurile dar și reușitele lor înainte să intre pe piața muncii în IT și în prezent.

 

Adina este Senior Software Developer, și a ales să discute pe tema “Bad luck? Not really…”, unde zicea cât de greu i-a fost sa aleagă între Drept și Informatică, după liceu, și câte încercări a avut în domeniu, înainte să realizeze că îi place meseria de web-developer.

Corina, are o poveste similară, și povestește despre alegerea ei dintre Turism și Informatică. Ea este acum Software QA, și găsește bug-uri în fiecare zi la compania unde lucrează, datorită potecii către lumea IT-ului pe care a ales să meargă în facultate. Așa cum se zice: Călătoritul este un microb. Când te prinde, nu te mai lasă…Cam așa e și cu job-ul de QA pentru Corina, găsind astfel cominația perfecta de bug-uri.

Iar Ana, spre deosebire de fete, ea nu vine cu background în IT, motiv pentru care povestea ei este cu atât mai mult mai inspirațională. Are experiență de Project Management în Market Research, iar acum își împarte timpul între familie, călătorit și Project Management in IT. Nici drumul ei nu a fost ușor, lovindu-se de diverse dubii și insecurități, care în timp au construit-o așa cum e azi, o femeie împlinită și un Delivery Lead de succes în compania în care lucrează.

 

Proiectul nostru Women4IT caută femei și fete cu povești asemănătoare, care se pot transforma pe parcurs în povești de success.

Ne bucurăm că există mișcare în direcția asta, în Timișoara, și suntem nerăbdători să contribuim și noi la imaginea de ansamblu.