FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Campania de incluziune digitală – Hai pe Net 2018!

România răspunde pentru al 9-lea an consecutiv provocărilor adresate de ALL DIGITAL în campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2018!! Fundația EOS România va organiza în acest an Campania Hai pe Net alături de ANBPR și APDETIC. Obiectivul campaniei este acela de a aduce  cât mai mulți români în spațiul virtual. Campania se va desfășura în perioada 19 – 25 martie 2018.

La fel ca și în anii anteriori, Campania Hai pe Net 2018 se va focaliza pe cele două direcții mari prioritare de incluziune digitală: în primul rând pe atragerea persoanelor care nu au folosit niciodată un calculator sau internetul și în al doilea rând pe promovarea unor instrumente online care să ajute tinerii să-și evalueze competențele digitale și să își crească șansele de angajare.Pe lângă aceste obiective, participanții la campanie vor putea învăța despre importanța securității online, despre importanța accesibilității web și își vor putea evalua gratuit competențele digitale prin simularea unor examene oficiale Certiport.

Conform statisticilor recente publicate de Comisia Europeană, România se clasează în continuare pe ultimele locuri în Europa în Indexul Societății și Economiei Digitale (DESI 2017). Deși conectivitatea a înregistrat o creștere bună în România pe parcursul anului 2016, capitolele Capital Uman, Utilizarea Internetului, Integrarea Tehnologiilor Digitale și Serviciile Publice Digitale ne situează în continuare printre ultimii în Europa.

Partenerii care doresc să participe la campania Hai pe Net 2018, au la dispoziție o serie de resurse care să îi ghideze în efortul lor de a conștientiza comunitatea despre beneficiile alfabetizării digitale. De asemenea, ghidul campaniei Hai pe Net 2018 ghidează partenerii în organizarea unor evenimente de incluziune digitală.

Partenerii campaniei Hai pe Net 2018 sunt încurajați să includă activitățile pe care își propun să le organizeze în timpul campaniei aici: http://alldigitalweek.eu/events/