Storytelling #4 Women4IT – Povestea Laviniei Tudor și reconversia ei profesională în Quality Assurance Testing

  • Acasă
  • Noutăți
  • Noutăți
  • Storytelling #4 Women4IT – Povestea Laviniei Tudor și reconversia ei profesională în Quality Assurance Testing
www.women4it.eu
www.women4it.eu

Din toate cele patru profiluri de joburi digitale pe care Fundația EOS le-a pilotat în uiltmii 3 ani publicului românesc și doritoarelor de cariere digitale, și anume Dezvoltator Web Junior, Administrator de Proiect, Reprezentant Suport clienti și Tester, cel din urmă a avut aparent cel mai mare succes. și totodată cea mai mare cerere. În cadrul cursurilor, au fost mai multe persoane înscrise la cursul de Software Tester decât la celelalte trei cursuri. În total au aplicat 66 de persona,e din care s-au înscris 39 și au absolvit 38 de persoane. 🙂

Absolventele grupei Software Tester 1 WOMEN4IT
Absolventele grupei Software Tester 1 WOMEN4IT

La mijlocul verii, așadar, vă facem cunoscută povestea Laviniei Tudor, una dintre absolventele cursului de Software Tester din cadrul programului Women4IT.  Acum ea lucreaza ca si QA Automation Engineer la o firma de renume din București.

Am rugat-o să ne raspundaă la câteva întrebări și sperăm să vă regăsiți sau să vă inspire povestea ei.

Lavinia Tudor - absolventă Software Tester curs Women4IT
Lavinia Tudor – absolventă Software Tester curs Women4IT

Cum ai aflat despre cursul Women4IT și de ce te-ai înscris la el?

Mă aflam în proces de reconversie profesională și am găsit întâmplător un anunț pentru cursurile Women4IT de Software Tester pe un grup de Facebook dedicat juniorilor in IT, moderat de Cătălin Ciobanu. Cum în general sunt un om care spune “Da” oricărei oportunități, am decis să aplic și am fost acceptată.

 

Cum altfel ai investit în formarea și educația ta digitală , înainte de acest curs?

Anterior Women4IT am urmat cursuri online de programare în Python cu aplicații în Data Science. Odata cu începerea cursului mi-am adaptat curricula personală pentru a aprofunda ceea ce ne era prezentat în cadrul cursului. Am studiat fundamentele testării pentru certificarea ISTQB, baze de date, testare back-end cu Postman și testare automată cu Selenium WebDriver.

În timp am migrat de la Python la Java ca limbaj pentru automatizare și am studiat continuous integration și version control cu GIT.

 

Poți să ne spui câteva gânduri despre cursul Women4IT, echipa, colege, traineri, mentori, material?

Uneori când încerci să înveți un domeniu nou, cu ajutorul platformelor online sau singur, poți simți nevoia de o structură sau o direcție. Din punctul meu de vedere acesta a fost marele plus al cursului, interacțiunea cu mentori tenhici dar și din segmentul de softskills. Comunicarea constantă cu membrii grupei te ține focusat și aliniat cu tool-uri actuale și relevante.

Îmi doresc să punctez faptul că m-am distrat enorm în timpul cursurilor. Mi-a făcut plăcere să colaborez cu întreaga echipă Women4IT, în special cu Andreea Drăniceanu, awesome trainer și om, cu care încă discut testare și ne amuzăm cu funny QA memes. Am fost extrem de inspirată de Cătălin Ciobanu și Nicu Zegheanu prin sesiunile de mentorat. Big shoutout pentru colegele de grupă, în special Georgiana Trofin, cu care m-am consultat pe toata durata cursului și în care am descoperit un tester foarte bun și un om minunat.

 

Ce simți că ai învățat și cu ce ai rămas din curs?

Din curs am învățat fundamentele testării, să selectez tool-urile potrivite în funcție de scopul testării și acum cred că am un filtru mult mai bun pentru informații. Cursul cu siguranță mi-a setat un mindset de tester, am exersat gândirea analitică, algoritmică și creativă.

 

În afara acestui curs, ce altceva ai mai făcut pentru dezvoltarea ta personală?

Adevărul este că nimic nu îți setează teoria așa cum o face practica. Aflându-mă în an sabatic, mi-am permis să dedic tot timpul testării. Am început cursuri de Java, am scris test cases, am testat manual și cu ajutorul scripturilor și am scris rapoarte de bug. Am participat la conferințe și talk-uri organizate pe subiectul testării de companii IT sau de testeri cu experiență.

 

Cum crezi că ți-a impactat tehnologia și digitalizarea viața de zi cu zi?

Cu riscul de a suna clișeic, trăim vremuri în care trebuie să ne reinventăm zilnic. Tehnologia este presentă în fiecare ramura a industriei iar digitalizarea este noul baseline. Persoanele tehnice nu sunt scutite de progresul tehnologiei, în fiecare zi apare ceva nou de învățat: framework-uri noi, tool-uri noi, limbaje noi. Tehnologia ne ține actuali și ne poate ajuta să ne depașim.

În 2019 umanitatea a obținut prima imagine a unei găuri negre, M87, și nu văd cum acest lucru ar fi fost posibil fără tehnologie sau evoluție digitală. Poate fi o provocare să ții pasul, dar gândul că ai posibilitatea de a contribui la progress face ca totul să merite.

 

Povestește-ne puțin despre cum ai intrat pe piața muncii.

Chiar înainte de terminarea cursului mi-am actualizat CV-ul cu noile skill-uri dobândite și am început să aplic pentru job-uri în testare. Am fost chemată la câteva interviuri și am acceptat o oferta pentru un post de QA automation engineer.

 

O scurtă descriere despre cariera ta digitală din prezent.

În prezent lucrez pentru Deloitte Digital pe un post de QA automation engineer și mă pregătesc pentru susținerea examenului de certificare ISTQB Foundation Level.