FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

Storytelling #15 – Iulian Găliceanu, freelance în IT

 

Al 3 -lea absolvent care împarte cu noi experiența sa de-a lungul carierei sale digitale dar și în urma cursului cursului DevOps Intensive Training susținut de IT School din cadrul programului #EOS Digital Career Connector, finanțat de Microsoft, se numește Iulian Găliceanu.

Iar în prezent, Iulian este expert și freelancer în System Engineering.  A fost motivat de a se dezvolta în noi nișe ale industriei IT, fiind interesat deopotrivă de a cunoaște complexitatea pe care DevOps o prezintă și necesitatea acestui serviciu în orice companie de dezvoltare software.

Iulian Găliceanu, absolvent EOS Digital Career Connector
Iulian Găliceanu, absolvent EOS Digital Career Connector

Descoperă experiența sa la curs și noile perspective de carieră formate în urma acestuia, urmărind materialul video aici: https://www.youtube.com/watch?v=oHjIfZL8-9Q&t=23s

Și citind mai jos un scurt interviu cu el mai jos:

 

Bună Iulian. Spune-ne mai multe despre tine. În ce domeniu lucrai înainte de EOS Digital Career Connector și ce funcție ocupai?

Bună. Mă numesc Iulian Galiceanu și am fost pasionat de calculatoare încă de mic. Simțeam deja atunci că acesta este modul prin care doresc să-mi câștig existența. Neavând posibilitatea de a urma o școală în domeniu, am ales să lucrez într-un domeniu cât mai apropiat de calculatoare, care să îmi ofere și stabilitate financiară. Astfel, am ajuns să lucrez ca reprezentant de vânzări la un distribuitor de piese auto.

Cu cinci ani în urmă, am avut ocazia să particip la o Academie Linux organizată de Atos (Timișoara), pe care am absolvit-o în Top 2 🙂 . Ulterior, am primit o ofertă de Linux System Admin din partea Atos, pe care am acceptat-o. Am lucrat timp de aproape doi ani la Atos, dar am simțit că încep să ajung la o plafonare și am început să caut noi oportunități. Aceasta m-a condus către joburile actuale, unde lucrez ca și contractor (ca inginer Linux/sisteme) pentru companii renumite din domeniul telecomunicațiilor, bancar și securitate (securitate la domiciliu).

Care a fost motivația ta de a te înscrie la cursul DevOps, susțnut de Microsoft?

Motivația mea este destul de simplă, din punctul meu de vedere: dezvoltare. Acord o mare importanță dezvoltării personale, întrucât sunt conștient de viteza cu care tehnologia evoluează. Nu doresc să rămân în urmă în această cursă.

Aveai cunoștințe despre tehnologiile cursului la care voiai să te înscrii, sau ai făcut research înainte?

Da, aveam deja cunoștințe despre “definițiile” tehnologiilor pe care cursul urma să le aprofundeze. Aceasta a fost una dintre motivele pentru care am ales acest curs, pentru a-mi consolida baza de cunoștințe.

Care a fost experiența din timpul cursului?

Cursul a fost destul de complex, acoperind aproape toate serviciile Azure pe care speram să le învăț, plus câteva bonusuri (cum ar fi CI/CD prin Git actions).

Ai avut temeri sau momente dificile în timpul cursului? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Nu pot spune că am întâmpinat obstacole majore. Experiența mea anterioară m-a ajutat să înțeleg și să integrez mai ușor materialele cursului.

Cu ce lecție ai rămas din partea trainerului?

Învață ceva nou în fiecare zi!

Ce perspective noi de carieră ți-ai format in urma cursului? 

Iau în calcul serios tranziția către domeniul DevOps. Consider că acesta este “următorul pas” în cariera mea.

Ai aplicat la companii noi pe nișa DevOps?

Momentan, nu am făcut acest pas.

Ce îți place cel mai mult la DevOps?

Văd DevOps ca pe un fel de ceasornicar: fiecare serviciu reprezintă o rotiță, iar DevOps este cel care le integrează pentru a obține un sistem funcțional.

Oferă un sfat celor care doresc o reconversie profesională / sau cei care vor sa învețe un domeniu diferit in IT și nu știu cum să facă primul pas.

Este dificil să oferi un sfat universal, deoarece am întâlnit oameni cu diferite motivații care au încercat să se alăture domeniului IT. Majoritatea celor care au încercat doar din motive financiare au descoperit că nu este atât de ușor pe cât pare fără pasiune. Importanta este să simțiți că vă place ceea ce faceți și să aveți pasiune pentru acest domeniu. Atunci totul devine o joacă.

Fiind pasionat de jocurile video, pentru mine, munca este ca un joc, iar fiecare sarcină reprezintă o nouă provocare pentru a avansa la următorul nivel.

 

Mulțumim, Iulian pentru deschidere. Și îți dorim mult succes în continuare!