NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni
Titlul proiectului: Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni (NoCode4BUSINESS)
Proiect nr: 2021-2-ES01- KA210-ADU-000048382
Finanțator: Programul Erasmus+
Durata proiectului: 01/03/2022 – 31/08/2023
Valoarea finanțării: 60.000 (€)
Proiectul NoCode4BUSINESS își propune să crească gradul de conștientizare privind oportunitățile existente în domeniul tehnologiilor „no-code” pentru cei care doresc să acceseze domeniul dezvoltării web fără a avea abilități de programare. În acest sens, parteneriatul acestui proiect a revizuit politicile no-code actuale (existente în Uniunea Europeană) și rezultatele programelor Erasmus+, pentru a mapa nevoile digitale ale companiilor. Competențele căutate cel mai mult de companiile din UE și care lipsesc în rândul lucrătorilor lor sunt: capacitatea de a rezolva probleme tehnice cu instrumente digitale, de ex. prototipare, capacitatea de a gestiona identitatea digitală și comunicarea digitală și capacitatea de a elabora conținut și programare digitală pentru o creștere eficientă a afacerii.
NoCode4BUSINESS abordează aceste lacune, deoarece a dezvoltat elemente de formare inițială fără cod, concentrându-se pe prototipare, comunicare și marketing digital și automatizarea și extinderea operațiunilor de afaceri.
Activități:
- Activitatea 1: Cercetare de birou privind tehnologiile no-code
- Activitatea 2: Co-crearea elementelor de formare
- Activitatea 3: Dezvoltarea modulelor de formare și pilotarea acestora
Rezultate:
- Crearea unui Manual (Handbook) care acoperă următoarele subiecte:
- Stadiul dezvoltării și utilizării tehnologiei no-code la nivel national, în cele trei țări în care s-a derulat proiectul
- Selectarea și descrierea celor mai bune practici no-code existente în UE și în țările participante în proiect
- Rezultatele interacțiunilor dintre parteneri și părțile interesate: reprezentanți ai celor mai bune practici și răspunsurile antreprenorilor la chestionarul dezvoltat în cadrul cercetării de birou (parte din metodologia de cercetare).
- Identificarea potențialului și a oportunităților no-code pentru antreprenorii din UE.
- Organizarea unui workshop internațional în cadrul căruia au fost dezvoltate elementele de formare inițială privind tehnologia/aplicațiile no-code destinate antreprenorilor.
- Dezvoltarea a trei module de formare concise și eficiente pe tema no-code pentru prototipare, comunicare/marketing și gestionarea operațiunilor de afaceri.
- Pilotarea modulelor de formare la nivel internațional cu un număr de 18 antreprenori și 6 membri din echipele de proiect ale partenerilor.
Consorțiul de proiect
Coordonatorul de proiect: CINK VENTURING (Spania)
Parteneri:
Accademia IRSEI (Italia)
Fundatia EOS – Educating for an Open Society (România)
Disclaimer: Proiectul “NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni” este cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Accademiei IRSEI, Fundației EOS și Cink Venturing și nici Comisia Europeană, nici Serviciul Spaniol pentru Internaționalizarea Educației (SEPIE) nu sunt responsabili pentru utilizarea informațiilor diseminate aici.