FUNDAȚIA EOS PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ

NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni

 • Acasă
 • Proiecte
 • NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni

NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni

 

Titlul proiectului: Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni (NoCode4BUSINESS)

Proiect nr: 2021-2-ES01- KA210-ADU-000048382

Finanțator: Programul Erasmus+

Durata proiectului: 01/03/2022 – 31/08/2023

Valoarea finanțării: 60.000 (€)

Proiectul NoCode4BUSINESS își propune să crească gradul de conștientizare privind oportunitățile existente în domeniul tehnologiilor „no-code” pentru cei care doresc să acceseze domeniul dezvoltării web fără a avea abilități de programare. În acest sens, parteneriatul acestui proiect a revizuit politicile no-code actuale (existente în Uniunea Europeană)  și rezultatele programelor  Erasmus+, pentru a mapa nevoile digitale ale companiilor. Competențele căutate cel mai mult de companiile din UE și care lipsesc în rândul lucrătorilor lor sunt: capacitatea de a rezolva probleme tehnice cu instrumente digitale, de ex. prototipare, capacitatea de a gestiona identitatea digitală și comunicarea digitală și capacitatea de a elabora conținut și programare digitală pentru o creștere eficientă a afacerii.

NoCode4BUSINESS abordează aceste lacune, deoarece a dezvoltat elemente de formare inițială fără cod, concentrându-se pe prototipare, comunicare și marketing digital și automatizarea și extinderea operațiunilor de afaceri.

 

Activități:

 • Activitatea 1: Cercetare de birou privind tehnologiile no-code
 • Activitatea 2: Co-crearea elementelor de formare
 • Activitatea 3: Dezvoltarea modulelor de formare și pilotarea acestora

 

Rezultate:

 1. Crearea unui Manual (Handbook) care acoperă următoarele subiecte:
 • Stadiul dezvoltării și utilizării tehnologiei no-code la nivel national, în cele trei țări în care s-a derulat proiectul
 • Selectarea și descrierea celor mai bune practici no-code existente în UE și în țările participante în proiect
 • Rezultatele interacțiunilor dintre parteneri și părțile interesate: reprezentanți ai celor mai bune practici și răspunsurile antreprenorilor la chestionarul dezvoltat în cadrul cercetării de birou (parte din metodologia de cercetare).
 • Identificarea potențialului și a oportunităților no-code pentru antreprenorii din UE.
 1. Organizarea unui workshop internațional în cadrul căruia au fost dezvoltate elementele de formare inițială privind tehnologia/aplicațiile no-code destinate antreprenorilor.
 2. Dezvoltarea a trei module de formare concise și eficiente pe tema no-code pentru prototipare, comunicare/marketing și gestionarea operațiunilor de afaceri.
 3. Pilotarea modulelor de formare la nivel internațional cu un număr de 18 antreprenori și 6 membri din echipele de proiect ale partenerilor.

 

Consorțiul de proiect

Coordonatorul de proiect: CINK VENTURING (Spania)

CINK

Parteneri:

Accademia IRSEI (Italia)

IRSEI

Fundatia EOS – Educating for an Open Society (România)

 

Disclaimer: Proiectul “NoCode4BUSINESS – Încurajarea cunoașterii și adoptării practicilor no-code în rândul antreprenorilor europeni” este cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Accademiei IRSEI, Fundației EOS și Cink Venturing și nici Comisia Europeană, nici Serviciul Spaniol pentru Internaționalizarea Educației (SEPIE) nu sunt responsabili pentru utilizarea informațiilor diseminate aici.