EOS DIGITAL ACADEMY

Platforma ta pentru învățare, certificare și angajare.

Fundația EOS derulează proiectul EOS DIGITAL ACADEMY în parteneriat cu Microsoft România, prin intermediul programului global filantropic al Microsoft. Proiectul abordează shimbările structurale care au loc pe piața muncii ca urmare a transformării digitale a societății și a efectelor pandemiei COVID-19.

Principalul obiectiv propus se referă la dezvoltarea competențelor digitale în principal pentru persoanele aflate în șomaj, dar și pentru cei care sunt expuși riscului de a-și pierde locurile de muncă în următoarea perioadă de timp. Pachetul de servicii de suport creat prin intermediul proiectului va susține nu mai puțin de 3000 de beneficiari să își dezvolte abilitățile în domeniul tehnologiei informației, îmbunătățirea atitudinii către învățare continuă, și capacitățile de relaționare socială și într-un mediu profesional, toate acestea fiind necesare în găsirea unui loc de muncă (mai bun). Proiectul oferă patru servicii integrate:

  1. PROFILARE – Un instrument de profilare cu scopul identificării abilităților existente ale participanților – competențe, atitudini și experiență, la momentul intrării în program. Rezultatele acestei etape de profilare îi va ajuta pe mentorii și trainerii EOS să recomande cursuri relevante și specifice nevoilor de învățare ale fiecărui participant.
  2. PARCURS EDUCAȚIONAL PERSONALIZAT – Parcursuri educaționale individuale vor fi create pentru fiecare participant în parte. Acestea vor defini necesitățile individuale de formare, precum și cursurile care sunt necesare în vederea îmbunătățirii șanselor de angajare în locuri de muncă digitale.
  3. TRAINING ȘI MENTORAT – Activități de învățare / instruire care vor consta în mare parte din cursuri de pe platformele Microsoft Learn și LinkedIn Learning. Recunoașterea formării, abilităților și experienței utilizatorilor prin certificare vor face parte, de asemenea,  din pachetul de servicii al EOS Digital Academy.
  4. ACCES LA JOBURI DIGITALE – Sprijin în procesul de identificare și aplicare pentru locuri de muncă relevante. Va fi dezvoltat un sistem de asistență pentru fiecare persoană în tranziție de la statutul de șomaj la un prim pas de succes într-o relație cu un potențial angajator.

Toți cei interesați se vor putea înscrie în acest program de training, evaluare, certificare și îmbunătățire a șanselor de angajare prin accesarea platformei web eosdigitalacademy.ro care va fi disponibilă în a doua jumătate a lunii februarie 2021. Până atunci vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook unde vă vom anunța momentul în care vom începe recrutarea participanților în program.