WOMEN4IT: YOUNG-ICT WOMEN: Innovative Solutions to increase the numbers of EU vulnerable girls and young women into the digital agenda

Women4IT este un parteneriat format din membri din mai multe țări finanțat prin granturile EEA și prin granturile norvegiene pentru Angajarea Tinerilor. Proiectul este sprijinit de 9 parteneri din toată Europa provenind din diverse domenii de activitate. Proiectul va fi implementat în 7 țări: Grecia, Lituania, Irlanda, Latvia, Malta, România și Spania și va fi sprijinit de 2 parteneri experți: Centrul European pentru Femei și tehnologie și DigitalEurope.

Pe măsură ce societatea tranziționează către economia digitală, numărul de femei active pe piața muncii este semnificativ mai mic decât numărul de bărbați.

Obiectivul proiectului este să ajute femeile la început de carieră să își dezvolte competențele digitale, protejându-le de riscul excluderii de pe piața muncii și mărindu-le șansele de a fi angajate. Women4IT urmărește să crească gradul de conștientizare asupra competențelor digitale și excluderii pe criterii de gen și să promoveze parteneriate și soluții inovative pentru a crește numărul de fete și femei în IT în Uniunea Europeană, în conformitate cu obiectivele Agendei Digitale. Împreună vom sprijini 1000 femei tinere pentru a face primii pași pe piața muncii în domeniul digital.

Proiectul se va desfășura în perioada septembrie 2018 – august 2021.

Site web al proiectului: https://women4it.eu/

Resurse

Scurtă prezentare Women4IT

Broșura Women4IT

Rezumat Pachete de lucru Women4IT

WP D_2.1 – Studiul evaluării nevoilor la nivel european și național

WP D_2.7 – Studiu privind contribuția abordărilor inovative în angajarea grupurilor țintă NEET

Comunicat de Presă Youth Employment Magazine – 30.07.2019

Comunicat de Presă Un An de Women4IT – 27.09.2019

Comunicat de presă Studii Women4IT 30.09.2019

Comunicat de presă Workshop testare instrumente Women4IT 11.03.2020

TRASEELE PROGRAMULUI DE PREGĂTIRE

Training Roadmap Customer Service Representative

Training Roadmap Junior Web Developer

Training Roadmap Project Administrator

Training Roadmap Software Tester

 

Vedeți noutăți despre proiect în secțiunea de Știri