A 4-a ediție a Concursului național de Minecraft încurajează elevii să-și testeze potențialul creativ pentru a construi cel mai mare parc de distracție pentru copii.

Beneficiile învățării prin joc sunt clare, iar elevii pot deja să învețe programare creativă în timpul orelor de curs de la școală. Acum, programarea creativă prin jocuri poate prinde viață și într-un context real: cel în care elevii vor crea cel mai mare parc de distracție pentru copii din România!

Aflat la cea de-a 4-a ediție, Concursul Național de Minecraft pentru Educație provoacă tânăra generație să imagineze și să creeze cel mai mare parc de distracție pentru copii din România în lumea arhi-cunoscutului joc Minecraft.  Pentru a intra în concurs, participanții vor trebui să conceapă și să construiască cât mai în detaliu un parc de distracție folosind algoritmi de construcție a structurilor repetitive în MakeCode.  Proiectele pot fi realizate la orice scară pe care concurenții o pot gestiona în timpul alocat.

Competiția se desfășoară pe două secțiuni: gimnaziu (clasele V-VIII) și liceu (clasele IX-XII). Juriul va fi format dintr-o echipă multidisciplinară de experți în domeniile de educație, IT, design și societate civilă. La finalul competiției, echipele câștigătoare din fiecare categorie vor fi premiate de către organizatori într-un cadru festiv.

Concursul Național de Minecraft pentru Educație este organizat în România de Fundația EOS și Microsoft Romania în contextul programului Școala Parteneră Microsoft 2022.

Ghidul complet al Concursului Național de Minecraft pentru Educație 2022 poate fi descărcat de la link-ul de mai jos.

Regulamentul competiției Minecraft 2022