Logo Women4IT

Women4IT

Studiu privind abordările inovative în angajarea tinerelor femei în sectorul Tech – Women4IT – Update proiect 8.07.2019

Women4IT este un parteneriat format din membri din mai multe țări finanțat prin granturile EEA și prin granturile norvegiene pentru Angajarea Tinerilor. Proiectul este sprijinit de 9 parteneri din toată Europa provenind din diverse domenii de activitate. Proiectul va fi implementat în 7 țări: Grecia, Lituania, Irlanda, Latvia, Malta, România și Spania și va fi sprijinit de 2 parteneri experți: Centrul European pentru Femei și tehnologie și DigitalEurope.

Pe măsură ce societatea tranziționează către economia digitală, numărul de femei active pe piața muncii este semnificativ mai mic decât numărul de bărbați.

Obiectivul proiectului este să ajute femeile la început de carieră să își dezvolte competențele digitale, protejându-le de riscul excluderii de pe piața muncii și mărindu-le șansele de a fi angajate. Women4IT urmărește să crească gradul de conștientizare asupra competențelor digitale și excluderii pe criterii de gen și să promoveze parteneriate și soluții inovative pentru a crește numărul de fete și femei în IT în Uniunea Europeană, în conformitate cu obiectivele Agendei Digitale. Împreună vom sprijini 1000 femei tinere pentru a face primii pași pe piața muncii în domeniul digital.

Proiectul se va desfășura în perioada septembrie 2018 – august 2021.

Site web al proiectului: https://women4it.eu/