Certiport - Bronze Solution Provider

Alianța digitală pentru România 2020 - un parteneriat public - privat dedicat incluziunii digitale a tuturor românilor

La Ministerul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale, s-a semnat, marți, 31 ianuarie a.c., Protocolul de colaborare dintre MCSI şi 15 membri ai grupului de iniţiativă Alianţa Digitală pentru România. Alianța reunește principalii actori din zona IT, precum și asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, interesate de evoluția societății informaționale și de o abordare unitară a strategiilor de incluziune digitală din România.

Grupul de inițiativă Alianța Digitală pentru România 2020 își propune în mod concret să atragă cât mai mulți utilizatori noi online și să investească în creșterea nivelului de competențe IT a celor deja conectați. Acest lucru este posibil doar prin crearea unei platforme inovative de colaborare între societatea civilă, sectorul de business și autoritatea statului.

În acest sens, ieri, 31 ianuarie 2012, la sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, în prezența domnului Ministru Valerian Vreme, s-a semnat Protocolul de Colaborare între membrii grupului de inițiativă. Grupul de inițiativă va avea întâlniri lunare cu reprezentanții MCSI, urmând ca pe parcursul anului 2012, Alianța Digitală să coordoneze o serie de acțiuni care să conducă la realizarea obiectivelor propuse.

Ministrul Valerian Vreme și partenerii semnatari ai acestui Protocol și-au reafirmat disponibilitatea de a colabora strâns și de a se sprijini reciproc în inițiativele privind incluziunea digitală şi obiectivele de e-guvernare pe termen lung. Un prim proiect de colaborare a Alianței Digitale este derularea campaniei Hai pe net!, care își propune ca în 2012 să aducă online utilizatori noi și să ofere servicii noi celor care sunt deja conectați la internet. Campania Hai pe Net se va derula în perioada 26-30 martie 2012.

Informații cu privire la acest eveniment au fost postate atât pe site-ul hotnews cât și pe site-ul MCSI:

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-11391150-ministerul-comunicatiilor-alte-14-organizatii-firme-semnat-protocol-pentru-sustinerea-incluziunii-digitale-romania.htm

http://www.mcsi.ro/Minister/Comunicate-de-presa-2012/Valerian-Vreme-a-semnat-protocolul-de-colaborare-i

eCentre.ro

Reţeaua de e-Centre este o alianţă naţională de centre tehnologice comunitare ...

Telecentre-Europe

Telecentre-Europe reprezintă o reţea de organizaţii care luptă pentru incluziunea digitală la nivel european ...

Certipro

Certiport este lider mondial în ceea ce privește validarea competenţelor digitale de astăzi ...