Certiport - Bronze Solution Provider

Cd interactiv

22 Martie 2011

În cadrul proiectului “Îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în mediul rural şi promovarea antreprenoriatului în activităţi non-agricole” derulat de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă în calitate de solicitant împreună cu Fundaţia EOS – Education for an Open Society Romania şi Centrul de Asistenţă Rurală, parteneri naţionali, respectiv GEOMujerXXI, partener transnaţional, s-a lansat CD-ul interactiv cuprinzând detalii despre proiect, prezentarea partenerilor dar şi o serie de exemple de bune practici in domeniul antreprenoriatului rural.

Acestea din urmă au fost analizate cu sprijinul partenerilor din Spania, Asociaţia GEOMujer şi includ mai multe tipuri de proiecte ce au avut ca rezultate demararea de afaceri în mediul rural.

Exemplele prezentate în CD includ următoarele tipuri de afaceri: procesarea legumelor (Gradina Gourmet), amenajarea de pensiuni turistice (Palacio de los Condes, La posada de Carmen) reamenajarea unor construcții cu valoare istorică în vederea valorificării din punct de vedere turistic dar şi în folosul comunităţii (Castelul la Coracera, Ermita Ana), iluminarea locaţiilor turistice, construirea de azile pentru bătrâni (Azilul El Chaflan), centru de turism activ (Yucalcari Aventura), locaţii de primire turişti (Hotel Rural) şi centre de prelucrare a produselor lactate (Fabrica de brânză).

Proiectele au fost susţinute atât cu fonduri proprii cât şi cu sprijin financiar european sau naţional. La fiecare afacere vizitată s-a urmărit depistarea numărului de locuri de muncă generate atât în mod direct cât şi indirect.

Totodată pe suportul electronic se găsesc şi interviuri cu membrii din organizaţiile partenere din Romania. Acestea prezintă impresiile vizitelor efectuate cu accent pe posibilităţile de multiplicare a modelelor respective la nivelul regiunilor de referinţă a proiectului.

CD-ul reprezintă atât o prezentare a proiectului cât şi o resursă utilă pentru viitorii antreprenori din mediul rural.

Mai multe detalii se pot regăsi pe website-ul proiectului.

eCentre.ro

Reţeaua de e-Centre este o alianţă naţională de centre tehnologice comunitare ...

Telecentre-Europe

Telecentre-Europe reprezintă o reţea de organizaţii care luptă pentru incluziunea digitală la nivel european ...

Certipro

Certiport este lider mondial în ceea ce privește validarea competenţelor digitale de astăzi ...