Certiport - Bronze Solution Provider

Întâlnire de lucru, Sibiu 10-11 februarie 2011

200 de formatori TIC din ţară vor sprijini în cadrul programului Calculatorul și Proiectele Interdisciplinare peste 5000 de cadre didactice să utilizeze tehnologia modernă pentru a face învățarea relevantă şi mai eficace la clasă.

În perioada 10-11 februarie 2011, la Sibiu, Fundația EOS în parteneriat cu Microsoft România – Programul parteneri pentru Educație, a organizat întâlnirea de lucru cu tema Calculatorul și proiectele interdisciplinare

Audiența, formată din directorii CCD și formatori TIC din toată țara a asistat la prezentări de utilizare a resurselor TIC în procesul de comunicare virtuală între cadrele didactice și de lucru partajat pe documente publicate într-un mediu virtual securizat, pentru pregătirea lecțiilor. Formatorii  TIC s-au familiarizat cu utilizarea soluțiilor cloud computing, începând cu adresele profesionale de tip web mail, personalizate pe domeniul profesor.edu.ro și urmează să acorde asistență altor colegi profesori, învățători sau educatori în activarea conturilor și utilizarea serviciilor cloud, în beneficiul reformei învățământului.  Competențele în tehnologia informației și comunicațiilor sunt liant între celelalte competențe cheie pe care trebuie să le dobândească elevii în educația preuniveristară. Utilizarea resurselor TIC în procesul de predare-învățare, a soluțiilor moderne TIC și de tip cloud computing pasionează pe elevi și îi poate ajuta pe profesori să facă lecții atractive, adaptate așteptărilor secolului XXI.

 

La eveniment a participat doamna secretar de stat Oana Badea, care a încurajat existența parteneriatelor de tip public privat, prin care echipe de lucru ale structurilor ministerului educației, ale NGO-urilor și ai companiilor care administrează programe educaționale în România, se reunesc și identifică soluții favorabile reformei învățământului. Adresându-se audienței, doamna secretar de stat Oana Badea a insistat că:

Reforma actuală pleacă  de la evaluarea reformei anterioare. Dorim ca noua lege sa nu rămână un teanc de hârtii ci să fie implementată progresiv.  În următoarele opt luni vom elabora legislația secundară. Vă încurajez să propuneți soluții creative, care să valorifice cele 8 competențe cheie cerute la nivel european pentru educația elevilor. Avem nevoie de susținerea dumneavoastră, pentru ca împreună să pregătim tineri competitivi pe piața muncii și să diminuăm procentul actual, de 15% al absolvenților de liceu necalificați.

 

Întâlnirea de lucru a fost premergătoare campaniei europene Get online week!.  Intitulată Hai pe Net!, campania din România va fi coordonată de fundația EOS, cu sprijinul Microsoft și își propune să atragă în intervalul 28 Februarie-4 Martie cât mai mulți utilizatori Internet din mediul rural și educațional. Gabriela Barna, președinta fundației EOS a declarat:

Comisarul European  Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene şi responsabil pentru Agenda Digitală va da clicul de start al campaniei pe data de 28 Februarie. Anul trecut România a ieșit pe locul I, cu 4000 de accesări ale internetului într-o singură zi. Anul acesta sperăm să atragem cât mai multe cadre didactice din preuniversitar, precum și persoane din mediul rural să se alăture campaniei. Vom acorda asistență reprezentanților şcolilor din România, care vor fi invitate să activeze conturile de mail profesionale, personalizate pe domeniul profesor.edu.ro, puse la dispoziție de MECTS.

 

Participanții la eveniment au activat conturile profesionale personalizate pe domeniul profesor.edu.ro, pentru a putea ulterior sprijini alți colegi să înțeleagă beneficiile utilizării serviciilor cloud computing în procesul didactic. Printre aceste beneficii se numără comunicarea într-un mediu securizat, utilizarea serviciului de stocare de 25GB SkyDrive, partajarea online a documentelor de lucru cu alți colegi din sistem, ușor de identificat între persoanele de contact dindomeniul educațional.

eCentre.ro

Reţeaua de e-Centre este o alianţă naţională de centre tehnologice comunitare ...

Telecentre-Europe

Telecentre-Europe reprezintă o reţea de organizaţii care luptă pentru incluziunea digitală la nivel european ...

Certipro

Certiport este lider mondial în ceea ce privește validarea competenţelor digitale de astăzi ...